Міжгірське село Пилипець має усі шанси стати новим туристичний магнітом України (відео)

червня 13 / 2020
Міжгірське село Пилипець має усі шанси стати новим туристичний магнітом України (відео)
Міжгірське село Пилипець має усі шанси стати новим туристичний магнітом України. В населеному пункті активно розвивають зелений туризм, також він став майданчиком для проведення різного роду спортивних змагань.

Єдиною перепоною поки залишаються карантинні обмеження. Однак, тут сподіваються, що ситуація вже найближчим часом зміниться.Туристичному потенціалу Пилипця можна лише позаздрити. Чисте гірське повітря, неймовірні краєвиди, та безліч цікавих локацій для відпочинку. Сумувати тут також нікому не доведеться, розваги є на будь –який смак: це і подорожі на квадроциклах, польоти на парапланах,а взимку – гірськолижні спуски. Ну а хтось їде сюди, лише щоб подивитись на справжнє диво Карпат- водоспад Шипіт.

Проїхати більше тисячі кілометрів на автівці – і все для того, щоб відвідати особливі місця сили. Так Кирило та Марина називають природні родзинки Міжгірщини. Кажуть, планували їхати за кордон, однак, через карантин плани змінили і про це не пошкодували. Хоч карантинні обмеження зараз і трохи послабили, родина не забуває про свою безпеку. Зустріти на Шипоті можна і туристів з Харкова, Києва,

Запоріжжя, однак, більшість відвідувачів поки лише місцеві. А от закордонних гостей цього року ще немає. Усі, хто займається в сфері туризму, а таких тут переважна більшість, зараз у збитках. Не найкращі часи зараз у продавців сувенірів та смаколиків. Виручки значно впали. Плачевна ситуація у власників садиб. Так, пані Ганна , розповідає, востаннє туристів приймала на новорічно – різдвяні свята.

За словами сільського голови, карантин і справді вніс свої корективи в розвиток туристичної галузі. Щоб збільшити кількість відвідувачів, в населеному пункті активно працюютьі над розвитком спорту. Пилипець вже став майданчиком для проведення різного роду спортивних змагань. Це гірськолижні змагання і змагання з парапланеризму та різних видів єдиноборств. Поки ж невирішеним залишається одне питання, це покращення сполучення з іншими регіонами України. Втім, тут сподіваються,що усі питання, які блокують розвиток туризму, вирішать вже найближчим часом, а це значить, Пилипець може стати одним з «туристичних магнітів України».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар