Тячівський районний центр зайнятості інформує роботодавців та фізичних осіб-підприємців

червня 11 / 2020
Тячівський районний центр зайнятості інформує роботодавців та фізичних осіб-підприємців
Відповідно до нової редакції Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою КМУ від 03.06.2020 р. №453, роботодавець або ФОП, який є застрахованою особою, може звернутися за отриманням допомоги по частковому безробіттю на період карантину протягом 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) діяльності. Отже, всі ті, хто не встиг оформити допомогу, можуть скористатися своїм правом і звернутися до центрів зайнятості.
Крім того, Законом №591 до переліку осіб, які можуть звернутися по допомогу, додали ФОП. І тут вони можуть виступати і як роботодавці (тобто оформити таку допомогу для виплати її своїм працівникам), і як застраховані особи (тобто оформити таку допомогу на себе).
Допомога по частковому безробіттю на період карантину, зокрема, надається:
ФОП, який є застрахованою особою - із розрахунку двох третин бази нарахування ЄСВ. База нарахування розраховується виходячи із середнього розміру місячної бази нарахування єдиного соцвнеску за рік, що передує року звернення, відповідно до звіту з ЄСВ (додаток 5);
ФОП, які є застрахованими особами, та звільнені від сплати ЄСВ - з розрахунку двох третин розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом.
Розмір зазначеної допомоги не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати.
Сума допомоги надається роботодавцям, у тому числі ФОП, які є застрахованими особами, із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення (скорочення) діяльності та протягом 30 календарних днів після завершення карантину в разі сплати роботодавцем або ФОП, який є застрахованою особою, ЄСВ протягом шести місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності.
Виплата допомоги по частковому безробіттю на період карантину ФОП, які є застрахованими особами, здійснюється центром зайнятості.
За детальнішою інформацією звертатися у відділ взаємодії з роботодавцями Тячівського РЦЗ ( тел. 0313432737).
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар