Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров став донором (фото)

червня 09 / 2020
Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров  став донором (фото)
Олексій Петров сьогодні долучився до Тижневика здачі крові присвяченого Міжнародному дню донора, який триває у Закарпатській обласній станції переливання крові в Ужгороді.

«Витратити 30 хвилин свого часу і врятувати життя. Так, іноді надважливі речі вартують для нас не так уже й багато.

Півгодини – стільки тривала процедура здачі крові у Закарпатській обласній станції переливання крові в Ужгороді.

Реєстрація, попередній аналіз крові з пальця, вимірювання тиску та анкетування, відтак здача донорської крові.» - зазначив керівник області.

14 червня – Всесвітній день донора. Відтак медики закликають активніше здавати кров для хворих. На день кілька десятків людей потребують донорської допомоги.

Як розповіла Завідувачка відділенням комплектування крові Марія Антонівна Фантич, під час карантину донорів поменшало. «Якщо раніше з нагоди Всесвітнього дня донора у нас було багато бажаючих допомогти, то сьогодні такої масовості немає. Ми дотримуємося усіх карантинних обмежень, робимо температурний скринінг кожному відвідувачу та персоналу, проводимо дезінфекцію приміщень. Зробили розмітку в коридорах для дотримання соціальної дистанції».

Пані Марія закликала усіх бажаючих стати донором. Також завідувачка відділенням комплектування крові звернулася із проханням до роботодавців не нехтувати правом донора на вихідний день. «Людина, яка віддала частину своєї крові іншому, має особливу мотивацію. Це безцінно», – говорить медик.

Компенсація у розмірі 80 грн та 2 додаткові вихідні згідно виданої довідки отримує кожен, хто здав кров.

Донором крові може стати здорова людина віком від 18 до 60 років з масою тіла не менше 50 кг. Перед здачею крові донори проходять обстеження та здають кров на аналіз. За один забір зазвичай беруть 450мл + 40 мл крові – це 6-8% від загальної маси тіла дорослої людини.

«Закликаю закарпатців долучитися до благородної справи – Тижневика здачі крові присвяченого Міжнародному дню донора!» - сказав Олексій Петров.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар