На Закарпатті легендарну вузькоколійнку «закатали» в асфальт

червня 09 / 2020
На Закарпатті легендарну вузькоколійнку «закатали» в асфальт
Дорожники заасфальтували колії історичної Боржавської залізниці, яку ще називають Анця Кушницька.Про таке свавілля обласних дорожників повідомляє Денис Добра, пише Depo.Закарпаття.

Поховали під шаром дорожнього покриття відрізок залізної дороги на перегоні ст. Хмельнік – ст. Іршава Боржавської вузькоколійки, де красивим свіжим асфальтом покращено 2 переїзди. Туризм – ні, не чули “, – прокоментував фото автор.

Ситуацію прокоментував голова Закарпатської ОДА Олексій Петров. Відповідне повідомлення він опублікував на своїй публічній сторінці у фейсбук.
“Ми не можемо руйнувати історію, ховаючи її під товщею асфальту!
Те, що зробили дорожники на ділянці вузькоколійної залізниці в Іршавському районі – неприпустимо! Неможливо ремонтувати один напрям, ставлячи під загрозу функціонування іншого.
Боржавській вузькоколійці 112 років. Це наша історія і туристична родзинка. Перспектива її розвитку є. Тому, звернувся до представників дорожньої фірми, щоб вони провели роботи якісно, без руйнації інфраструктурних об’єктів!
Дякую небайдужим громадським активістам, які звернули увагу на цю проблему!”, – йдеться у дописі.
На Закарпатті легендарну вузькоколійнку «закатали» в асфальт

Довідково. Боржавська вузькоколійка введена в експлуатацію з 23 грудня 1908 року. Залізниця використовувалася перш за все для перевезення деревини з гірських масивів Полонина Боржава і Великий Діл в Закарпатську низовину для подальшого транспортування і переробки.
Головна гілка пролягла вздовж річки Боржави, що і дало назву залізниці. У верхів’ях річки колія розгалужувалась на кілька гілок, які вели до віддалених гірських лісорозробок. Зараз в експлуатації залишається гілка Виноградів – Хмільник – Іршава, а також Берегово – Хмільник.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар