У селі Вільхівчик на Тячівщині відкрита сучасна амбулаторія (ВІДЕО)

червня 09 / 2020
У селі Вільхівчик на Тячівщині відкрита сучасна амбулаторія (ВІДЕО)

Один з найменших населених пунктів Вільховецької громади - Вільхівчик тепер має нову, сучасну амбулаторію. 5 червня, за участі голови Закарпатської облдержадміністрації - Олексія Петрова відбулося урочисте перерізання червоної стрічки, та власне, початок нової сторінки життя с.Вільхівчик, адже ще 4 роки тому тут не було амбулаторії, а на місці новобудови було звичайне поле, яке належало школі.



Михайло Цірик - голова Вільховецької ОТГ:

“Ця ідея - це була місцева також ініціатива, тому що вам це було потрібно. Щоб вам це приміщення приносило хосен, було багатофункціональним і надалі”.

Хосен буде ще й який, адже у приміщенні амбулаторії облаштовані кабінети лікарів, медперсоналу, створено денний стаціонар та встановлене обладнання для забору аналізів, серед яких експрес-тести для виявлення COVID-19.

Олексій Петров - голова Закарпатської ОДА:

“Амбулаторії сучасні, комфортні. Типовий проект, який будувався, але Вільховецька громада його трохи скоригувала, маємо 2 поверхи, в принципі, в ту суму, яка була передбачена кошторисом - вони вклалися”.

В суму не тільки вклалися, але і надбудували цим коштом другий поверх. Голова Вільховецької ОТГ Михайло Цірик обговорив із губернатором і питання розширення функціональності будівлі амбулаторії. Серед ідей: створити віддалене робоче місце ЦНАПу та 2 групи дитячого садка, для якого очільник області, одразу ж, дав доручення надати перелік необхідного інвентарю.



Олексій Петров - голова Закарпатської ОДА:

“Я впевнений, що ми точно в такій же динаміці будемо надавати допомогу місцевим громадам, щоб такі центри і приймальні відділення і школи і дитячі садочки, які ми сьогодні будуємо і здаємо в експлуатацію - будувались. Ми гідні жити в цивілізованій державі і заслуговуємо на гідні умови праці освіти і якісного медичного обслуговування”.



Загалом, вартість будівництва склала понад 12 мільйонів, 10% з них виділені з місцевого бюджету, решта - за рахунок субвенції з державного бюджету для розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості.



Тож, нехай нове приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини разом з кваліфікованими медиками стане центром здоров’я та довголіття для місцевих жителів.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар