На Свалявщині люди понад 25 років споживають воду невідомої якості (відео)

червня 05 / 2020
На Свалявщині люди понад 25 років споживають воду невідомої якості (відео)
Сесія водної проблеми відбулася у Полянській ОТГ. Там вирішували невідкладне питання стосовно функціонування водогону "Луг" ДП "Санаторій Сонячне Закарпаття" Прат "Укрпрофоздоровниця", результати аналізів води із якої демонструють суперечливі показники.

Комісія тричі намагалася провести обстеження стратегічних об’єктів на водогоні за розпорядженням голови РНБО. Однак щоразу був відсутній доступ чи то до документації чи до самих об’єктів.

На сесії Полянської сільської ради за участі комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, вирішували невідкладне питання стосовно функціонування водогону “Луг” ДП “Санаторій Сонячне Закарпаття” Прат “Укрпрофоздоровниця”.

Очільник громади розповів про причини проблеми. Як стало відомо із продемонстрованих матеріалів, водогін ЛУГ вже понад чверть століття функціонує без дотримання вимог.

Стосовно якості і тиску води з водогону “Луг” висловили своє обурення і місцеві, які кажуть що ситуація куди серйозніша, ніж може здатися.

Діалог почав набирати гучності після того, як представники приватного акціонерного товариства та дочірнього підприємства поставили під сумнів наведену очільником громади інформацію.

Разом з тим член правління “Укрпрофоздоровниці” висловив своє обурення матеріалами у ЗМІ, буцімто інформація щодо діяльності водогону “ЛУГ” некоректна та незбалансована, однак після засідання запрошенні вкотре категорично відмовилися від коментарів.

Зокрема на сесії озвучили вимогу про тимчасове припинення водопостачання питної води із водогону “Луг”. Натомість від 5-го червня жителів Поляни і Солочина бутильованою водою.

Детальніше дивітьсяу сюжеті телеканалу “Перший кабельний“:
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар