Як здійснювалася реалізація екологічної політики на території Закарпатської області у минулому році?

травня 28 / 2020
 Як здійснювалася реалізація екологічної політики на території Закарпатської області у минулому році?
Відповідь на це питання – у проєкті рішення «Про хід виконання у 2019 році Програми охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області на 2019 – 2020 роки», який розглядатиме профільна комісія облради з питань екології та використання природних ресурсів, де головує Оксана Біров.

Документ підготував департамент екології та природних ресурсів ОДА.

У проекті рішення йдеться про найважливіші завдання, виконані торік у рамках Програми. Серед них – реалізація екологічної політики, спрямованої на стабілізацію та поліпшення стану навколишнього природного середовища на території області шляхом проведення заходів щодо охорони і раціонального використання водних ресурсів та атмосферного повітря; охорони і раціонального використання земель; ядерної та радіаційної безпеки; наукової, освітньої, екологічної інформації та пропаганди, видання поліграфічної продукції, моніторингу навколишнього природного середовища.

Фахівці зазначають, що результатом виконання у 2019 році заходів Програми є: будівництво та реконструкція гідротехнічних, берегозакріплювальних протизсувних споруд; проведення заходів захисту населення від факторів радіаційного забруднення навколишнього природного середовища та з охорони атмосферного повітря і довкілля; функціонування системи моніторингу; видання поліграфічної продукції з екологічної тематики; утримання та оснащення природоохоронних організацій.

Проведено роботи з берегоукріплення, укріплення русла, підсипка берега на різних ділянках ріки Тересва у межах с.Красна, смт Усть-Чорна та с. Руська Мокра Тячівського району, а також з недопущення розмиву правобережної дамби на р. Теребля в смт. Буштино вище автодорожнього моста, що на Тячівщині. Крім того, ліквідовано об’єкт із підвищеним рівнем іонізуючого випромінювання у Великоберезнянському районі; придбано хімреактиви та інші засоби для належного функціонування лабораторного обладнання Державної екологічної інспекції в Закарпатській області тощо.

У звітному періоді на виконання Програми виділено з обласного бюджету – 5018,0 тис грн (або 90,88 відсотка до обсягу, передбаченого Програмою).

(Фото з архіву пресслужби облради)

Пресслужба облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар