Ліс - це не смітник: попри заборони закарпатці продовжують смітити у лісах області

травня 22 / 2020
Ліс - це не смітник: попри заборони закарпатці продовжують смітити у лісах області
З настанням теплих погожих днів у лісівників додається клопоту, адже люди масово йдуть відпочивати на природу.
З одного боку – це добре, в зелений храм на відпочинок ідуть мешканці районів, міста та бачать лісівничу працю, але, на жаль, після таких походів залишають після себе купи сміття у вигляді поліетилену, пляшок та іншого, не задумуючись скільки часу пройде, доки все це «переробиться» й зникне, і, які невиправні наслідки несе за собою.
Працівники ДП «Ужгородського лісгоспу», проводячи огляди лісових масивів, змушені прибирати всі ці «сюрпризи» аби підтримувати «природний клімат» насаджень у відповідному балансі. Тим паче, на смітнику сам же грибник чи інший відвідувач лісу захоче згодом відпочити чи зібрати дари лісу… Засмічення лісів відходами тягне за собою накладання штрафів. Проте сплачується їх дуже мало, бо для правомірного стягнення, необхідно на місці скоєння адміністративного правопорушення скласти протокол на особу, що його здійснила. Простіше кажучи, треба спіймати «на гарячому». А це вдається дуже рідко.
Шановні мешканці міста Ужгорода й Ужгородського району, жителі та гості області, ДП «Ужгородський лісгосп» вже в котре звертається до вас з проханням не смітити в лісі та відмовитись від поліетилену та користуватися спеціально обладнаними смітниками, які облаштовані біля рекреаційних пунктів.
Пам’ятайте! Ліс – не смітник!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар