Ужгородська дизайнерка створює довершені картини-столики з цвяхів та ниток (фото)

травня 12 / 2020
Ужгородська дизайнерка створює довершені картини-столики з цвяхів та ниток (фото)
Нитяна графіка (string art, filography, ізонитка, нитяний дизайн) – мистецтво, котрим прикрашали англійці житло ще в XVII столітті. Англійська дослідниця і математик Мері Еверест Буль навіть навчала дітей геометрії з допомогою стринг-арту в кінці XIX століття. В сучасних графічних векторних програмах теж є трохи стринг-арту, адже застосовується параметрично задана крива Безьє (крива Безьє – параметрично задана крива, яка використовується в комп’ютерній графіці та суміжних областях, – ред.).

Доцентка кафедри журналістики УжНУ, кандидатка мистецтвознавства, дизайнерка Леся Поліха створює дивні вишукані картини за допомогою ниток та цвяшків.

«Я почала вивчати цю техніку два роки тому. Мені дуже подобається, що стринг-арт поєднує в собі математичну чіткість та водночас багатоваріативність.

За тиждень до оголошення карантину вперше на велику аудиторію показала своє захоплення. Саме тоді в онлайн представила роботи «Естетики настрою» (відкрила магазин на міжнародній платформі Etsy завела сторінки в Facebook та Іnstagram).

Карантин вніс в наше життя багато незвичних досвідів, в тому числі й онлайн освячення паски. І я була дуже зворушена, коли дізналася, що на подарованій картині-столику «Сонячний знак» освячували паску. Коли плела цю роботу з писанковим символом, то навіть і подумати не могла, що твір буде приймати участь у такому величному обряді. Для мене це найвища втіха, адже в самій ідеї картин-столиків закладені символічна, естетична та функціональна складові», – зауважує Леся Поліха.
Ужгородська дизайнерка створює довершені картини-столики з цвяхів та ниток (фото)

Зі слів майстрині, у показі картин-столиків в середовищі їй дуже допомагають талановиті дизайнери Bihan_Architects. Їхні візуалізації інтер’єрів – це яскравий приклад того, коли відбувається заглиблення та взаємопроникнення на різних рівнях. Вони надихають дизайнерку і подали вже кілька ідей щодо подальших тематичних фотосесій.

«Про Захід»
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар