Ужгородська центральна міська клінічна лікарня долучилася до прийому хворих на коронавірус

травня 12 / 2020
Ужгородська центральна міська клінічна лікарня долучилася до прийому хворих на коронавірус

Облаштували для цього терапевтичне відділення з окремим входом. З 15 березня сюди шпиталізовували пацієнтів з підозрою на Ковід -19 до з’ясування діагнозу, а потім переводили їх до лікарень І хвилі, де були місця. Проте з минулого четверга за браком місць у інших закладах, хворих на коронавірус приймає і міська лікарня. Терапевтичне відділення Ужгородської міської лікарні з окремим входом облаштували для прийому хворих на коронавірус.

Щоправда, тут окремих боксів не має, тому пацієнтів з підозрою на коронавірусдоводиться шпиталізовати у окремі палати. Всього їх у відділенні – 14, розраховані на максимуму 45 ліжкомісць. Передбачена тут і чиста зона для медперсоналу. Дістатися на третій поверх можна лише ліфтом. Ужгородська міська лікарня –опорний, ургентний медзаклад, має лише один корпус.

Для ізоляції пацієнтів з підозрою на Ковід -19 до встановлення діагнозу їх шпиталізовують у терапевтичне відділення. Проте з минулого четверга за браком місць у закладах І хвилі хворих на коронавірус приймає і міська лікарня.

Лікар, медсестра, 2 санітарки, а також спецбригада з анастезіологом і реаніматологом – у такому складі подобово медпрацівники лікарні обслуговують хворих на коронавірус . Головний лікар каже, зараз забезпечені всім необхідним у середньому на 10 днів.


11 апаратів ШВЛ наявні у медзакладі, два з них у відділенні для потреб хворих на коронавірус. Туди також проведений кисень для роботи кисневих концентраторів. При необхідності, можуть бути задіяні апарати з інших відділень лікарні.

Загалом у медзакладах Ужгорода - 19 апаратів ШВЛ, які завантажені на 10-15%. Це свідчить про незначну кількість важких хворих. Із забезпеченням захисними засобами медзакладів І хвилі – проблем наразі немає . Динаміка рівня завхорюваності у місті- різна, проте говорити про спад ще рано. Нагадаємо, карантин продовжено до 22 травня, проте з пом’якшенням.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар