Як виконувалася Програма діяльності державної установи Закарпатський обласний контактний центр на 2017 – 2019 роки?

квітня 29 / 2020
Про це – у проєкті рішення «Про результати виконання Програми діяльності державної установи Закарпатський обласний контактний центр на 2017 – 2019 роки», який розглядатиме профільна комісія облради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення, де керівником – Михайло Софілканич.
 Як виконувалася Програма діяльності державної установи Закарпатський обласний контактний центр на 2017 – 2019 роки?

У документі зазначається, що впродовж звітного періоду вдалося виконати низку важливих завдань Програми. Зокрема, щодо забезпечення приймання, реєстрації, попереднього опрацювання і невідкладного надсилання на розгляд звернень, прийнятих на обласну та урядову „гарячу лінію”, а також через Інтернет.

У період за 2017-2019 рр. працівниками обласного Контактного центру прийнято, опрацьовано і невідкладно надіслано на розгляд відповідно до компетенції органам виконавчої влади 27382 звернення громадян, а також проведено 27 спеціалізованих „гарячих ліній” для жителів області.

Аналіз тематики показує, що найбільше звернень стосувалися рівня їх соціальної захищеності, а це – виплати субсидій, належного пенсійного забезпечення, зайнятості та оплати праці, цінової політики, а також стану житлового-комунального обслуговування та благоустрою. Проблематика звернень з року в рік повторюється.

Так, протягом 2019 року згаданою установою прийнято та опрацьовано 9201 звернення та успішно організовано й проведено 15 спеціалізованих „гарячих ліній”. Під час таких ліній фахівцями різних галузей надавалися консультації щодо впровадження урядових реформ, норм законодавства тощо. Зокрема, спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області роз’яснювали щодо впровадження пенсійної реформи в країні, а фахівці департаменту соцзахисту населення ОДА – про порядок призначення житлових субсидій і монетизації пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Крім того, щомісяця телефонні консультації організовувалися із залученням спеціалістів управління захисту споживачів Головного Управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області з питань захисту прав споживачів у разі їх порушення тощо.

У проєкті рішення наголошується також, що порівняно з 2018 роком у 2019 році збільшилась кількість звернень, які потребували негайного вирішення, а таких торік було 228 від загальної кількості звернень. В основному вони стосувалися сфери охорони здоров’я, благоустрою, будівництва та ін. Громадяни скаржилися і на черги на пунктах перетину кордону тощо.

Виконавець Програми – Державна установа Закарпатський обласний контактний центр зазначає, що кількість звернень зумовлює необхідність посилення взаємодії установи з органами виконавчої влади для забезпечення оперативного реагування на звернення і подальше вдосконалення інформаційно-консультаційної роботи Контактного центру на 2020-2022 роки.

У документі також йдеться про фактичні обсяги фінансування Програми з обласного бюджету у звітному періоді.

Пресслужба облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар