Поліція Закарпаття протидіє домашньому насильству в умовах карантину

квітня 18 / 2020
Поліція Закарпаття протидіє домашньому насильству в умовах карантину
17 квітня, в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області, з ініціативи керівництва превентивного блоку, відбулася міжвідомча відеоселекторна нарада з питань недопущення домашнього насильства в умовах, ускладнених карантином. Участь у ній взяли представники органів державної влади та відповідних соціальних і правових служб.

Як наголосив начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області Олександр Приходько, поліція області щоденно відслідковує ситуацію в краї, пов’язану з карантином. У соціально незахищених сім’ях можуть виникати конфліктні ситуації, спричинені відсутністю роботи, безгрошів’ям батьків, зловживанням ними алкогольними напоями тощо. Через що страждають діти та дружини. Однак наразі ситуація в області повністю контрольована. Збільшення випадків домашнього насильства через карантинні заходи в краї не спостерігається.

А у випадку скоєння таких правопорушень поліція діє належним чином. Зокрема, на обліку нині перебуває 2433 осіб, які скоїли домашнє насильство. Вже цьогоріч поставлено на облік 693 нових правопорушників. Працівниками підрозділів превенції на місцях складено 799 адмінпротоколів за ст.173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства). За 29 фактами розпочато кримінальні провадження за ст.126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство). 22 кримінальні провадження вже направлено до суду. Власним баченням вирішення проблеми домашнього насильства також поділилися представники департаментів охорони здоров’я, соціального захисту Закарпатської ОДА, служби в справах дітей облдержадміністрації, обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Учасниками відеоселекторної наради були також керівники блоку превенції відділів і відділень поліції краю. У підсумку, відповідно до вимог законодавства, зокрема Постанови Кабінету Міністрів України №658 від 22.08.2018 року, учасники наради виробили спільний механізм дій задля недопущення та належного реагування на випадки домашнього насильства в умовах карантину.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар