У поліції розповіли, як будуть слідкувати за відзначенням Великодня під час карантину

квітня 17 / 2020
У поліції розповіли, як будуть слідкувати за відзначенням Великодня під час карантину
Правоохоронці планують не допустити скупчення людей біля храмів під час церковних служб на Великдень.

У разі повторних порушень будуть складати протоколи про порушення, заявив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандит, передає МВС.

«Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету міністрів про недопущення поширення на території України Covid-19 в разі скупчення людей біля храмів буде діяти в кілька етапів. Перший етап — це роз’яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи у парафій», — зазначив тандем.



У храмах можуть перебувати тільки ті, хто забезпечують службу. Максимум 10 чоловік. Парафіяни зможуть відвідати храм після служби. Максимум по дві людини.

«Ми в постійному контакті зі священиками різних конфесій і досягли домовленостей, як проводити Великодні служби під час карантину. Під час богослужінь в церкві можуть бути присутніми максимум 10 чоловік, і це не парафіяни. Це тільки ті люди, які забезпечують службу і допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І, звичайно, всі вони повинні бути в масках. Сама паства зможе заходити в храм після служби, якщо це малий прихід — по одній людині, якщо великий — по дві людини», — сказав радник міністра.

Більшість українців цього року готові святкувати Великдень удома й без гостей. 7% зізналися, що не зважатимуть на заборони і все одно відвідають храм.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар