Новини Закарпаття

Ужгородська міськрада рекомендує заборонити допуск людей до храмів під час Великодніх богослужінь

Ужгородська міськрада рекомендує заборонити допуск людей до храмів під час Великодніх богослужінь
Ужгородська міськрада пропонує релігійним громадам вжити всіх заходів з метою мінімізації порушень карантинних обмежень

У мерії нагадали, що існує відповідна постанова Кабміну щодо обмежень під час карантину і там передбачена заборона доступу людей до храмів під час богослужіння, заборонено також скупчення людей біля храмів.

Відповідні рекомендації повинні бути донесені до релігійних громад. Таке рішення прийняли на засіданні штабу з ліквідації наслідків НС під головуванням заступника міського голови Василя Гомоная.

Тепер релігійні громади повинні самі визначити, як проводити боослужіння та освячення пасок в умовах обмежень, передбачених постановою.

У деяких громадах у селах було вирішено, що священики будуть ходити вздовж вулиць і освячувати паски біля дворогосподарств мешканців.

Деякі громад закликають вірян освячувати паски свяченою водою вдома самим, а службу Божу дивитися в мережі інтернет в режимі онлайн.

Нагадаємо, що наразі на Закарпатті та й в Україні в цілому було цілий ряд випадків інфікування коронавірусом саме в храмах. Це і випадок з родиною закарпатського диякона, і інфікування на Тернопільщині в Почаївській лаврі і масове інфікування у Київській лаврі.
Перейти на сайт