Мінрегіон надає рекомендації керівникам ОСББ, ЖБК на час карантину

березня 31 / 2020
Мінрегіон надає рекомендації керівникам ОСББ, ЖБК на час карантину
Міністерство розвитку громад та територій України підготувало рекомендації керівникам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів на час карантину.

1.Поінформуйте мешканців про карантин та умови убезпечення від розповсюдження вірусу. Розмістіть в під’їздах чи біля них плакати з інформацію про те, як себе поводити.
2.Запровадьте періодичну дезінфекцію будинку: миття кабіни ліфту, першого поверху, ручок вхідних дверей, перил сходів тощо.
3.Забезпечте заходами захисту прибиральників та двірників.
4.За можливості обмежте доступ мешканців до дитячих та спортивних майданчиків
5.Комунікуйте з мешканцями, які можуть потребувати сторонньої допомоги (одинокі люди літнього віку, важкохворі люди тощо), уточніть чи потребують вони допомоги і за можливості допоможіть самостійно або передайте інформацію органу місцевого самоврядування чи в місцевий штаб/волонтерську організацію, які опікуються цим питанням.
6.Підтримуйте зв’язок з органом місцевого самоврядування та штабами підтримки для координації спільних зусиль та обміну оперативною інформацією.
7.Використовуйте систему електронної комунікації (врядування) в будинку, яка дозволить звузити необхідність особистого спілкування співвласників та дозволить підтримати комунікацію і зберегти позитивний емоційний клімат в будинку.

Закарпатська ОДА
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар