У Закарпатській ОДА пояснили, хто з хворих на коронавірус підлягає госпіталізації

березня 30 / 2020
У Закарпатській ОДА пояснили, хто з хворих на коронавірус підлягає госпіталізації
Стан мукачівки, у якої лабораторно підтвердився випадок коронавірусу, задовільний, температури немає, ознак хвороби теж. Серед тих 19 контактних осіб, в яких було виявлено коронавірус, троє мають явища ГРВІ, але в легкій формі, стан їх також задовільний. Про це сьогодні на брифінгу повідомила Єлизавета Біров – директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА.

«Ті 19 випадків, які визначили позитивними в державному обласному лабораторному центрі, були відправлені на верифікацію в Київ у референт-лабораторію. Наша лабораторія зробила ці аналізи перший раз, тож маємо отримати підтвердження 5 випадків позитивних, та 10 негативних, після чого результати нашої лабораторії будуть вважатися надійними», – пояснила Єлизавета Біров.

Як відзначила очільниця департаменту, згідно наказу МОЗ №722 («Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)»), всі хворі, або підозрілі на COVID-19, які не мають ознак, навіть, якщо лабораторно вони мають позитивний аналіз, або і середнього ступеню важкості хворі, повинні знаходитися вдома і, при потребі, отримувати лікування на дому. Госпіталізації підлягають важкі хворі, які потребують кисневої підтримки, а також ті, хто мають супутні діагнози – бронхолегеневі хвороби, імунодефіцітні стани, аби кілька таких хвороб, які об’єднуються, чи відповідний вік.

«Наразі на лікуванні у нас продовжують бути двоє пацієнтів: мукачівка та прикордонник, якого госпіталізували у п’ятницю. У нього результат був сумнівним. Але враховуючи, що він проживав не вдома, а в казармі, ми його госпіталізували до обласної інфекційної лікарні. Чекаємо результат аналізу із лабораторії з Києва», – повідомила Єлизавета Біров.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар