Виноградівська міська рада вживає додаткові заходи щодо запобігання поширенню на території міста Виноградів коронавірусу COVID-19

березня 24 / 2020
Виноградівська міська рада вживає  додаткові заходи щодо запобігання поширенню на території міста Виноградів коронавірусу COVID-19

Сьогодні відбулось засідання виконавчого комітету Виноградівської міської ради, на якому було прийнято ряд рішень, серед яких – рішення «Про додаткові заходи щодо запобігання поширенню на території міста Виноградів коронавірусу COVID-19».

У К Р А Ї Н А


ВИНОГРАДІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ


Р І Ш Е Н Н Я


від 24 березня 2020 року №57

м.Виноградів

Про додаткові заходи щодо запобігання

поширенню на території міста Виноградів коронавірусу COVID -19

Відповідно до ст. 5 Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб”, п.3 частини першої статті 36 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 „Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19” та від 16 березня 2020 року № 215 „Про внесення змін до постанови КМУ від 11.03.2020 р. №211”, враховуючи рекомендації комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Виноградівського району Закарпатської області від 16.03.2020 р. протокол №4, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію та запобігання поширення на території міста Виноградів корона вірусу COVID-19, виконавчий комітет Виноградівської міської ради

В И Р І Ш И В:

Звернутися до власників супермаркетів, продуктових магазинів, мережі аптек, розташованих на території міста Виноградів:
– безпідставно не підвищувати ціни на продукти харчування, медикаменти та товари першої необхідності;

– неухильно дотримуватись санітарно-епідеміологічних вимог, в тому числі систематично здійснювати дезінфекційні заходи.

Просити жителів міста Виноградів:
– обмежити пересування на території м.Виноградів без крайньої необхідності;

– про осіб, які повернулися з-за кордону, повідомляти сімейним лікарям, у разі порушення вищезазначеними особами умов карантину звертатися до правоохоронних органів.

Громадянам, які повернулися з країн, де виявлено масові факти захворювань на COVID-19, самоізолюватися на термін, визначений чинним законодавством України, при перших симптомах респіраторних захворювань невідкладно звертатися до сімейних лікарів.
Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій, які розташовані на території міста, незалежно від форм власності та господарювання до закінчення дії обмежувальних заходів, пов’язаних із попередженням поширення хвороби коронавірусу COVID-19:
– запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію всіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань;

– розглянути можливість переведення роботи персоналу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.

Виноградівському ВУЖКГ та головам ОСББ м.Виноградів забезпечити проведення заходів з поточної дезінфекції в під’їздах житлових будинків (прилеглих територіях) та місцях загального користування; провести заходи по дератизації та дезінсекції.
Керівникам Виноградівського ВУЖКГ, Виноградівського РЕМ, Виноградівської філії ПАТ «Закарпатгаз» вжити заходи по забезпеченню працівників, інспекторів та контролерів засобами індивідуального захисту (медичні маски, рукавички, антисептичні засоби тощо).
Загальноміські Дні благоустрою, проведення яких визначено рішенням виконавчого комітету Виноградівської міської ради від 25 лютого 2020 року та заплановане на 03-04 квітня 2020 року перенести до закінчення дії обмежувальних заходів, пов’язаних із попередженням поширення хвороби коронавірусу COVID-19.
Відділу інформаційно-аналітичної роботи та зв’язків з громадськістю міської ради провести інформування громадян (розміщення на офіційному сайті міської ради) щодо ситуації з виявленням захворювань, спричинених коронавірусом, його клінічні симптоми та заходи профілактики.
Контроль за виконанням цього рішення покласти на виконавчий комітет міської ради.
Міський голова С.З.Бочкай
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар