Церковний календар на липень: коли відзначатимуть релігійні свята

червня 30 / 2024

У липні віряни відзначатимуть чимало релігійних свят, як за старим, так і за новим календарем.

Ті українці, які перейшли на новоюліанський календар, у липні вперше відзначатимуть кілька свят у нові дати. Тому розповімо про найбільші релігійні свята у липні 2024.


11 липня віряни будуть відзначати день пам’яті рівноапостольної Ольги, княгині Київської. До переходу Церкви на новий календар це свято відзначали значно пізніше, а саме 24 липня. За життя Ольга була проповідницею християнства. Її зарахували до лику святих.

А вже за кілька днів після цього свята, а саме 15 липня, буде день пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира. До переходу на новоюліанський календар це свято відзначали на 13 днів пізніше — 28 липня.


Натомість 20 липня відзначатимуть свято, яке раніше завжди святкували 2 серпня, — день пророка Іллі. Його вважають одним із найбільш шанованих святих, покровителем всіх, хто вірний Господу. Вважається, що Ілля зцілював хворих, а також допомагав нужденним.



Змінилась і дата ще одного великого свята — Успіння святої Анни, матері Пресвятої Богородиці. До переходу на новий календар, Церква щороку відзначала Успіння святої Анни у серпні, а саме 7 серпня. Проте через перехід на новоюліанський календар, дата великого свята змінилась. Починаючи з 2024 року і надалі Успіння святої Анни відзначатимуть 25 липня. Анну вважають покровителькою матерів та жінок. На це свято у храмах проводять святкові богослужіння.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар