Вифлеємський вогонь миру прибуде до Закарпаття поїздом

грудня 08 / 2023

Першим поїздом, на якому Вифлеємський вогонь відправиться у свою подорож Україною, стане поїзд №29/30 Київ — Ужгород. Про це повідомили на Facebook-сторінці “Укрзалізниці”.

За інформацію відомства, 10 грудня о 18:40 на Центральному залізничному вокзалі Києва пластуни передадуть представникам залізниці Вифлеємський вогонь миру.

“Впродовж 10-11 грудня 14 нічних поїздів доставлять його на 24 вокзали країни, у тому числі й на вокзали Краматорська, Покровська та Ізюма. 11 грудня кожен охочий зможе отримати Вогонь для своїх домівок на вокзалах країни”, — йдеться у повідомленні.

Що відомо
Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового. Символічний вогонь запалюють скаути у палестинському місті Вифлеєм та поширюють у інші країни. Вогонь символізує мир, любов та добро. Ця традиція існує з 1984 року. В Україні вогонь вперше з’явився у 1992 році.

В 2022 році Вифлеємський вогонь миру привезли на Закарпаття зі Словаччини. Його 11 грудня українським пластунам передали словацькі скаути у міжнародному пункті пропуску “Малий Березний — Убля”. Також 23 грудня 2022 року Вифлеємський вогонь миру підняли на гору Говерла.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар