2 грудня: яке сьогодні народне свято і що не можна робити

грудня 02 / 2022

Народне свято 2 грудня відоме під назвами Авдей-дбайливець.
Християни відзначають церковне свято 2 грудня на честь пророка Авдея. Цього святого вважали покровителем домашнього господарства і сімейного благополуччя.

Наші предки в цей день проводили спеціальний обряд для достатку в родині і захисту дому від злих сил. Для цього тупою стороною сокири вдаряли по всіх одвірках і віконних рам в домі. Вірили, що такий ритуал принесе удачу. Також сокиру клали під ліжко дитини або вагітної жінки, щоб нечисть їх не чіпала.

2 грудня намагалися без потреби не виходити з дому, оскільки побоювалися, що в цю дату на землі панує зла сила, яка задурманює розум. Також в цю дату не приймали важливих рішень, не ризикували і не робили фінансових вкладень, оскільки, за повір'ями, нечисть може підштовхнути до неправильних рішень.


Наші предки 2 грудня намагалися зберегти тіло в теплі. Вірили, що тоді жодна хвороба не загрожуватиме здоров'ю. У цей день сиділи біля печі і пили трав'яний чай з медом. Мед 2 грудня, за давніми віруваннями, наділявся особливими цілющими якостями.

За повір'ями, сон в ніч з 1 на 2 грудня збудеться, якщо записати його сюжет на листочку і повторити з ранку три дні поспіль.

Що не можна робити 2 грудня
У цей день не варто випасати домашню худобу.
Невдалий день для великих покупок, ризикованих фінансових вкладень і важливих починань.
У цю дату не можна пити алкоголь. Сьогодні з нетверезою людиною може трапитися біда.
Прикмета погода 2 грудня
Якщо вітер вдень змінив напрямок, то погода скоро зіпсується.
Похмурий день віщує швидке потепління.
Ясне небо - до швидких морозів.
Кіт ховається під ковдру - скоро похолодає.
Якщо випало багато снігу, то в наступному році будуть суворі морози.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар