Церковне свято 22 липня - прикмети та заборони дня

липня 22 / 2022

Що можна робити 22 липня, а від яких дій краще утриматися, щоб не згрішити – дізнайтесь у матеріалі УНІАН.

Батьки Панкратія були родом з Антіохії. Батько, почувши про чудеса Вчителя, взяв сина з собою в Єрусалим, щоб особисто переконатися в силі Господа. Чоловіка вразили благодаті, які створив Христос і він увірував у нього, як у Сина Божого. Зблизився з його учнями, особливо, з апостолом Петром, познайомивши з ним сина.

Після вознесіння Христа, апостол Петро прийшов в будинок Панкратія і хрестив всю його сім'ю. Після смерті батьків, Панкратій пішов в Понтійські гори і жив у печерах, проводячи час в молитві і роздумах. Одного разу там він зустрів апостола Петра, який забрав його з собою в Антіохію, а потім і в Кілікію, де познайомив з апостолом Павлом. Там святі апостоли Петро і Павло висвятили Панкратія на єпископа сицилійського міста Тавроменії.

Панкратій все своє життя присвятив служінню Богу. За місяць він побудував храм, де проводив служби. Число людей, які прийняли християнську віру, збільшувалося. Язичники, які почули про славу Панкратія, напали і побили його камінням.
На честь пам'яті святого сьогодня відзначається народне свято 22 липня - Панкратій Ягідник.

Яке сьогодні церковне свято - день пам'яті великомученика Кирила
Святий був єпископом в Гортінії і постраждав від рук язичників. Одного разу його привели до правителя Лукія, який змушував Кирила принести жертву язичницьким богам. Священик твердо сповідував християнську віру і відмовлявся зраджувати її. Тоді Лукій засудив Кирила до спалення, але вогонь не торкнувся тіла святого. У той момент багато язичників увірували в Христа, а правитель, здивований дивом, відпустив єпископа.

Кирило продовжував вести проповіді і звертати язичників в християнську віру. Чутки про те, що єпископ не збирається відмовлятися від Христа, знову дійшли до правителя Гортінії. Той наказав убити святого, а Кирило зрадів, що може постраждати за істину і сам поклав голову під меч.

Прикмети 22 липня

вродило багато чорниці - зима буде дуже морозною.
зірки світять довго і яскраво - чекайте грози, а якщо місяць здається потемнілим, негода затримається до кінця літа.
на траві роса - не минути зливи.
веселка в небі - до теплої і спекотної погоди.
Що можна робити 22 липня
Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно. Вважалося, що вона має цілющі властивості, тому саме сьогодні можна варити з ягоди варення і вживати її у свіжому вигляді. Також 22 липня - гарний день, щоб зібрати огірки, причому зробити це повинен наймолодший член сім'ї. Наші пращури вірили, що якщо закопати огірок десь далеко в городі, то в наступному році буде гарний врожай.

Що сьогодні не можна робити
Православна церква категорично забороняє лаятися та поганословити 22 липня, а також допускати негативні думки. Якщо ви не бажаєте, щоб Вищі сили відвернулися від вас, не відмовляйте від допомоги нужденним. Згідно з народними повір'ями, важкою фізичною працею сьогодні краще не займатися, інакше відштовхнете від себе щастя.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар