Сьогодні – одне із найбільших свят у році: що ні в якому разі не можна робити на Андрія

грудня 13 / 2021

Православна церква 13 грудня вшановує пам’ять святого Андрія Первозванного. Інші назви свята: «Андрій Первозванний», «Андрій Осінній», «Андрій Зимовий».

Андрій був одним із дванадцяти апостолів і улюбленим учнем Христа, він першим пішов за Ісусом, за це його називають Первозванним. Андрій став свідком чудесного воскресіння Спасителя і його вознесіння на небо.

За настановою Христа апостоли попрямували в різні землі проповідувати його вчення. Андрій мандрував узбережжям Дніпра та берегом Чорного моря, був на Балканському півострові, в Скіфії. Неодноразово зустрічав на своєму шляху язичників, які його жорстоко били. Але він не переставав молитися і зцілювати людей від недуг за допомогою молитви.



Коли ж він повернувся в Грецію, жорстокий правитель Патри наказав стратити Андрія. Він молився навіть у смертельних муках. Довгу і болісну смерть апостол прийняв на хресті.

Що сьогодні не можна робити

Не рекомендується шити, ткати, прясти, займатися різним рукоділлям, щоб не накликати біду. Бажано також не влаштовувати гучних гулянь з алкоголем.

Прикмети на 13 грудня

Йде сніг і не тане – лежатиме ще 110 днів.
Сніг не випав – зима буде теплою.
Стоїть мороз – бути гарному врожаю.
Якщо до 13 грудня не випаде сніг, зима буде тепла і малосніжна, якщо випаде – холодна і сніжна.
Якщо тиха вода – хороша зима, галаслива – тріщати будуть морози, будуть бурі, хуртовини.
Червоний вогонь в печі – на холоднечу, білий – на відлигу.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар