Сьогодні християни відзначають одне із найважливіших свят церковного року

вересня 21 / 2021

21 вересня православні в Україні та ряді інших країн відзначають Різдво Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до розряду двунадесятих, тобто найважливіших після Великодня.

У народі воно відоме під назвою Друга Пречиста, або Осенини. Цього дня віряни відвідують храми, які служать святкові богослужіння. Детальніше про головні традиції та заборонах свята читайте далі в матеріалі.

Що можна робити на Різдво Пресвятої Богородиці: традиції
Різдво Пресвятої Богородиці – радісне свято для християн. Віряни відвідують святкове богослужіння в храмах, моляться до Божої Матері з проханнями про захист і благословення. Сімейні пари просять Діву Марію про народження здорової дитини.



Наші пращури 21 вересня піснями й хороводами проводжали осінь. З цього дня вже дозволялося відправляти сватів до дівчат.

Що не можна робити на Різдво Пресвятої Богородиці
Священнослужителі стверджують, що Різдво Богородиці – несуворе свято, тому посту цього дня немає. Водночас забороняється прибирати, прати, працювати на землі, готувати їжу.

Також у це велике свято особливо важливо ні з ким не конфліктувати й не допускати будь-яких негативних емоцій.

Крім того, за повір’ям, не можна нічого різати та взагалі брати до рук гострі предмети, вдягати нові речі й незручне взуття, викидати крихти хліба – їх слід віддати тваринам.

Категорія : Релігія


Залишити Коментар