Стало відомо як православні та греко-католики Закарпаття освячуватимуть вербу та паски

квітня 11 / 2020
Стало відомо як православні та греко-католики Закарпаття освячуватимуть вербу та паски
Цієї неділі, 12 квітня, закарпатські греко-католики та православні святкуватимуть Вербну неділю, а 19 квітня — Великдень.

Через швидке розповсюдження коронавірсу по всій країні, й зокрема на Закарпатті, введена заборона на масові зібрання.
Відтак, всі святкові Богослужіння вербної неділі, Страсного тижня та Великодня, у всіх храмах Закарпаття будуть проходити в закритому режимі без парафіян.

На Квітну неділю богослужіння буде закрите для вірників. Закарпатці зможуть отримати освячену вербу тільки після богослужінь, приходячи в храм по одному. Так само будуть відбуватися сповіді в всіх храмах краю.
Також всі богослужіння будуть закритими на Страсний тиждень. Як у православних так, і у греко-католицьких храмах вечірня з чином виносу плащаниці у Страсну п'ятницю звершується без присутності людей. Далі, храми будуть відкриті для вклоніння святині, однак цілувати плащаницю не треба.

Великодні богослужіння як в греко-католиків так і в православних також будуть проходити без прихожан.
Освячувати паски православним закарпатцям вулицями села біля, біля домівок людей, з дотриманням заходів безпеки. А в Ужгороді та Мукачеві впродовж ночі біля храмів буде освячувати черговий священник за умови присутності не більше 2 людей.

У Мукачівській греко-католицькій єпархії зазначають, що освятити паску може голова сім'ї під час Великоднього онлайн-богослужіння. Також де буде можливо, то освячення пасок будуть звершувати вулицями біля домівок людей.
Категорія : Релігія


Залишити Коментар