Новини Закарпаття

Делегація з чеського міста Брно відвідала Ужгород


В рамках візиту чеська делегація на чолі з мером міста Брно Маркетою Ваньковою побувала на підприємстві «Shemax» - інноваційному заводі з власним виробництвом електротоварів преміум класу для салонів краси.
📌 Це одне із понад 400 релокованих підприємств, яке після початку повномасштабної війни з росією перенесло виробництво з Дніпра на Закарпаття та успішно, у стислі терміни, відновило свою роботу.
📌 На власному обладнанні компанія виробляє широкий асортимент товарів, спрямованих на підтримання та збереження здоров'я beauty майстрів. Переважна більшість продукції експортується. Нині тут працює 60 висококваліфікованих працівників. Компанія постійно розвивається і вже розпочала роботу із розширення виробництва.
📌 Делегація з міста Брно також ознайомилася з роботою Академії культури і мистецтв. В цьому комунальному закладі нині працює понад 100 педагогічних працівників. Понад 700 студентів тут здобувають освіту. Ректорка Академії Наталія Шетеля провела екскурс для чеських гостей навчальним закладом, а його вихованці влаштували невеликий концерт.
📌 Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай ознайомив чеських колег із будівництвом реабілітаційного центру в Ужгороді. Наразі тут вже повністю зведене нове приміщення – добудова до основного корпусу, облаштовано підземні комунікації, тривають скління вікон будівлі та прокладання внутрішніх комунікацій.
📌 Загалом реалізація проєкту «4.5.0. Recovery Center» йде за планом. Будівництво реабілітаційного центру для військових відбувається за активної фінансової підтримки 5 країв та МЗС Чеської республіки.
📌 Маркета Ванькова та члени делегації з міста Брно побували на Пагорбі Слави, де вшанували пам’ять наших героїв – людям, які віддали своє життя за незалежність України, за її майбутнє та можливість за нинішніх воєнних реалій працювати, творити, виховувати дітей.
📌 «Загалом, це перший візит делегації з міста Брно на Закарпатті, - відзначив Роман Сарай. - Переконаний, що сьогодні ми дали старт для нашої тривалої і плідної співпраці. Адже в багатьох питаннях, які ми сьогодні обговорили - маємо повне порозуміння. А тому попереду нас очікує чимало цікавих спільних проєктів – як між нашими регіонами, так і поміж окремими громадами».
Перейти на сайт