Новини Закарпаття

Розвиток енергетики, співпраця в галузі освіти й медицини – ці та інші теми стали ключовими під час робочого візиту Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА до Австрії

✅ Розвиток енергетики, співпраця в галузі освіти й медицини – ці та інші теми стали ключовими під час робочого візиту Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА до Австрії.

У федеральній землі Бургенланд він відвідав компанію «Burgenland Energie». Підприємство є одним із лідерів у галузі відновлюваної енергетики в Європі та спеціалізується на розвитку «зеленої» енергії, активно впроваджуючи технології сонячної та вітрової енергетики.

📍Василь Іванчо мав змогу особисто оглянути установки, завдяки яким федеральна земля забезпечує себе електроенергією. Загалом у Бургенланді встановлено й генерують електроенергію понад 26 000 фотоелектричних установок та більше ніж 460 вітрових турбін.

💬 «Цей досвід є надзвичайно важливим для Закарпаття та всієї України загалом, адже технології у сфері відновлюваної енергетики та зберігання енергії можуть слугувати прикладом для впровадження в нас», – підкреслив заступник голови ОВА.

🤝 Василь Іванчо також зустрівся з очільником Бургенланду Гансом Петером Доскоцілом, щоб обговорити посилення зв’язків у сфері охорони здоров’я та освіти між закладами вищої освіти Закарпаття й федеральної землі.

Заступник голови ОВА висловив подяку пану Доскоцілу та Надзвичайному і Повноважному Послу України в Австрії Василю Химинцю за організацію відпочинку для українських дітей, підтримку, яку надають нашим громадянам у Бургенланді, та реалізацію міжрегіональних проєктів.

📌 У межах візиту Василь Іванчо взяв участь у конференції Асоціації громад Австрії, де поспілкувався з її президентом Йоганнесом Преслем та багатьма бургомістрами.

Зокрема, йшлося про нову онлайн-платформу для взаємодії між австрійськими та українськими громадами та запуск ще одного майданчика, де буде інформація про всі громади Закарпаття, що дозволить містам Австрії дізнаватися більше про регіон і співпрацювати в різних сферах.

💬 «Впевнений, що зміцнення регіональних зв'язків стане міцним фундаментом для відновлення та розвитку наших громад», – резюмував заступник голови обласної військової адміністрації.
Перейти на сайт