На Закарпаття заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач зустрівся в ОВА з міжнародними перевізниками області

квітня 25 / 2024

У межах візиту на Закарпаття заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач зустрівся в ОВА з міжнародними перевізниками області.
В обговоренні актуальних питань також узяли участь представники департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення ОВА й обласного Управління Укртрансбезпеки.
👉 Серед ключових питань – оптимізація роботи пунктів пропуску, підвищення спроможності окремих з них, доступні оновлення в системі єЧерга, реалізація реформи пасажирських перевезень, хід євроінтеграційних процесів у транспортній галузі тощо.
📍Зокрема, йшлося про те, що Україна та Словаччина працюють над запуском руху вантажівок вагою 5 тонн через КПП «Малий Березний – Убля» (зараз там допустимий рух транспортних засобів не більше 3,5 тонн). Натомість через пункт перетину «Лужанка – Берегшурань» уже в червні цього року планують запустити рух порожніх вантажівок.
Сергій Деркач зазначив, що профільне міністерство має намір підсилити українсько-румунський кордон шляхом розширення КПП «Дяково» та відкриття нового КПП «Біла Церква».
🔹Під час зустрічі перевізники поділилися власним досвідом роботи з системою єЧерга, зокрема й з останніми оновленнями сервісу. Також вони озвучили конкретні пропозиції щодо технічних змін у програмному забезпеченні, адже і влада, і самі водії зацікавлені у скороченні черг на кордонах.
🤝 Насамкінець заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України подякував керівництву Закарпатської ОВА та представникам Укртрансбезпеки в області за роботу й постійну комунікацію з підприємствами-перевізниками.
Категорія : Політика


Залишити Коментар