Лідер закарпатських угорців Василь Брензович закликав Угорщину продовжити гуманітарну допомогу

листопада 24 / 2022

Голова закарпатської партії угорців КМКС Василь Брензович зустрівся з Президенткою Угорщини Каталін Новак.

Після зустрічі Василь Брензович заявив, що страждання закарпатських угорців через війну є величезними, і їх чекає надзвичайно важка зима, тому вони ще довго потребуватимуть підтримки та солідарності. Він зазначив, що подякував Каталін Новак за солідарність і підтримку, а також те, що вона приділяє увагу закарпатським угорцям.

Василь Брензович нагадав, що під час війни в Україні Угорщина проводила одну з найбільших гуманітарних програм, закарпатські угорці отримали велику підтримку, також Президентка Угорщини окремо підтримує дитячі будинки на Закарпатті.

Закарпаття знаходиться далеко від лінії фронту, але економічна криза, перебої з електроенергією, повітряні тривоги також залишають свій відбиток на житті закарпатських угорців, зазначив він.

Він додав, що підтримка уряду Угорщини поширюється на всі сфери життя - допомагають лікарям, вчителям, інвестиціями в інфраструктуру, державним установам, а також отримують ліки та харчові продукти. Без цього становище людей, які там проживають, було б набагато гіршим.
Він має надію , що війна в Україні якнайшвидше закінчиться і життя повернеться в нормальне річище.

Повідомляють угорські ЗМІ.
Категорія : Політика


Залишити Коментар