В Берегові пройшла чергова сесія міської ради на якій розглянуто 52 питання

липня 01 / 2022

Давно очікувана сесія міськради у п'ятницю, що припала на перший день паркого липня, таки відбулася. Духоту в сесійні залі вміло "приборкали" кондиціонером, та, попри все, дискусії виявилися динамічними та гарячими. Мер Берегова Золтан Бабяк у притаманній йому лаконічній і доступній манері пояснив, що за останні чотири місяці, відколи в країні точиться війна, депутати також зібралися вперше. Тож хвилиною мовчання пом'янули тих воїнів, хто загинув на полі бою, та мирних й невинних жителів, яких убили окупанти. Також нагадав: недавно звання Героя України отримав уродженець нашого міста, полковник Вадим Сухаревський: передувало цьому його поздоровлення комбрига 59-ої бригади в Інтернет-мережі. Потім звучав Гімн України, після чого 27 народних обранців (згодом 28-ою стала Наталія Сіладі) приступили до розгляду питань порядку денного (щоправда з нагоди недавнього відзначення Дня медпрацівника, голова ОТГ під оплески присутніх вручив Грамоти за високий професіоналізм у роботі лікарю-окулісту Богдані Ілечко та лікарю-травматологу Юрію Дубляку).
З інформаціями по своїх напрямках за трибуною слово мали Людмила Годжа (фінуправління), В. Бендик (керуюча справами міськвиконкому), Андрій Фечора (в. о. заступника міського голови), керівники інших підрозділів, зокрема, Світлана Желізник, Ольга Чулей, Світлана Холостенко, Володимир Веждел, шеф юридичного підрозділу Володимир Сакалош. Усі питання, перед розглядом депутатами їх на сесії, завжди ретельно та прискіпливо обговорюються, вони, як правило, проаналізовані та проштудійовані на засіданнях груп, у фракціях та на погоджувальній раді при очільнику міста. На сесії залишається тільки за них проголосувати. Нерідко, аби зекономити час, а особливо це було актуально в нинішній спеці, рішення приймаються так званим "пакетом".
Але й на цьому епапі виникають "заминки", питання, полеміка, дискусії, спори тощо.
Сталося так і сьогодні, а за деякі питання депутатам довелося голосувати в "урізаному" складі, адже одна з проугорських партій на чолі з Кароліною Дорчі (з 13 списочних депутатів тут були присутні 7) покинули сесію. В душі це обурило інших, але кількості для прийняття рішень таки залишилося (при 1-му голосі мера), бо об'єдналися проугорські депутати (УМДС) з колегами від ЄС, СН, А. Балоги, "Рідного Закарпаття".
На численних фото -- будні сьогоднішньої сесії: під час роботи та перерви, яку оголосив З. Бабяк. До речі, він у коментарі зауважив: група депутатів-каемкаесівців його попередила, що сесію покине через необхідність взяти участь в урочистому закритті навчального року в ЗУІ. Натомість депутат Віталій Антіпов, який також відгукнувся з приводу дій депутатів з вище названої фракції, нарік їх крок демаршем, та ще й зараз, у період війни, коли всі повинні бути згуртовані і єдині...
Насамкінець сесійного засідання пан Бабяк оголосив: позачергова сесія міськради вібдудеться найближчим часом. Схоже, депутати мають що розглядати, у т.ч. ті питання, які нинішньої п'ятниці виявилися нереалізованими.

Про це повідомив голова ОТГ Золтан Бабяк.
Категорія : Політика


Залишити Коментар