Закарпатські нардепи від «Рідного Закарпаття» взяли участь в прийнятті важливого законодавчого пакету (фото)

березня 15 / 2022

Сьогодні Верховна Рада прийняла важливий пакет законопроектів, направлених на зміцнення обороноздатності держави, допомогу бізнесу в кризових умовах, врегулювання роботи органів державної влади та місцевого самоврядування, посилення соціальної підтримки певних категорій громадян та ін. Окрім того, парламент затвердив Указ Президента щодо продовження строку дії воєнного стану в Україні.
✔️Вдалося вирішити низку ключових питань для бізнесу, аби зберегти максимум робочих місць в умовах війни. Кардинально зменшено податкове навантаження і запропонована максимальна дерегуляція. Платити єдиний податок дозволено не лише ФОПам-спрощенцям, а й підприємствам. Це врятує їх від закриття і збереже українську економіку. Податок з обороту встановлюється на рівні 2%, знімаються обмеження за кількістю працівників та видами діяльності (виняток - підакцизні товари та гральний бізнес). Для малого бізнесу сплата єдиного податку наразі добровільна. Всі перевірки тимчасово скасовані.
В цьому контексті важливі і зміни щодо оподаткування нафтопродуктів та моторних палив, прийняті сьогодні. Цю проблему адресували до народних депутатів абсолютно всі підприємці, в першу чергу — аграрії. Адже посівна обов’язково повинна відбутися, на чому акцентував увагу і Президент. Окрім того, це вкрай важливо зараз в умовах масової евакуації населення з низки напрямів та доставки автомобільним транспортом гуманітарної допомоги. Тож встановлено 0% акциз на бензини, а ставку ПДВ на паливо зменшено з 20% до 7%.
✔️Внесено низку змін до Бюджетного кодексу щодо бюджетування в умовах воєнного стану, що є важливим кроком для оперативного фінансування видатків воюючої країни.
✔️Встановлене грошове забезпечення для осіб, які отримали почесні звання та нагороди в ході російської агресії проти України. Іншим законопроектом добровольців Сил територіальної оборони ЗСУ прирівняно до ветеранів війни.
✔️Внесено законодавчі зміни, направлені на удосконалення функціонування органів прокуратури, поліції, судів, а також актуальні в умовах воєнного часу зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів. Пришвидшено створення Служби військового капеланства та закріплення статусу військових капеланів як військовослужбовців у зв'язку із початком широкомасштабної війни РФ проти України.
✔️Уточнені повноваження органів влади в умовах воєнного стану щодо забезпечення умов праці та соціальних гарантій. Окрім того, залишки коштів за субвенціями з державного бюджету місцевим бюджетам, збережені на рахунках, вирішено перенаправити на заходи тероборони, задоволення продовольчих потреб цивільного населення, евакуацію та ін.
✔️Поміж іншого, Рада законодавчо забезпечила належне функціонування в умовах воєнного стану інформаційно-комунікаційних систем та публічних електронних реєстрів, власниками яких є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, державні та комунальні підприємства. Адже кібербезпека — це у нинішній війні теж одне з важливих питань.
✔️Проголосованим сьогодні законопроектом на 7 тис. військовослужбовців збільшено чисельність Державної прикордонної служби.
Парламент працює і приймає ключові рішення під час війни. Слава нашим Збройним силам! Слава Україні!🇺🇦
Категорія : Політика


Залишити Коментар