Біля Ужгорода може з’явитися поліційний контингент з Чехії

лютого 14 / 2022

Міністерство внутрішніх справ у разі загострення ситуації між Україною та Росією має намір зосередитись переважно на наданні гуманітарної допомоги на місцях. Якщо Словаччина звернеться за допомогою, МВС направить контингент чеських поліцейських на словацько-український кордон для надання допомоги, як це, наприклад, мало місце у Македонії чи Угорщині. Про це 14 лютого ČTK повідомив речник міністерства Ондржей Кратошка.

“Ми, як і раніше, сподіваємося на успіх дипломатичних переговорів, але в той же час спільно в рамках ЄС і з союзниками по НАТО готуємося до найгіршого можливого сценарію”, – зазначив прес-секретар. За його словами, МВС має в своєму розпорядженні план на випадок кризи ще з 2014 року, який в даний час піддається ретельному перегляду.

Чеський контингент надає допомогу на угорсько-сербському кордоні. Сорок поліцейських служать у спільних патрулях із угорцями. Восени минулого року попередній підрозділ допоміг затримати понад 6000 мігрантів, які протягом двох місяців незаконно прибули до країни. Чеська Республіка також бере участь в охороні кордонів у Північній Македонії.

Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Політика


Залишити Коментар