Новини Закарпаття

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко зустрівся з Віце-Прем’єр-Міністром Угорщини Шем’єном Жолтом


У Будапешті за запрошенням Генерального Консульства Угорщини в Ужгороді з робочим візитом перебуває делегація Закарпатської обласної ради на чолі з головою ради Володимиром Чубірком. У ході візиту проведено зустріч з Віце-Прем’єр-Міністром Угорщини Шем’єном Жолтом.
Спікер облради у особі пана Жолта подякував Уряду Угорщини за допомогу у вакцинації закарпатців, підтримку спільних проектів та обговорив ряд питань українсько-угорської співпраці.
Основну увагу під час зустрічі було зосереджено на таких інфраструктурних питаннях, як завершення реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску ,,Лужанка – Берегшурань”, реконструкція мосту через річку Тиса на КПП ,,Чоп – Захонь, відкриття нових автомобільних КПП на українсько-угорському кордоні: ,,Нодьгодош – Велика Паладь” та ,,Дийда – Берегдароц”та будівництво об’їзної дороги навколо міста Берегово.
Окремо зупинилися на реалізації проекту ZeroWaste «Нуль відходів», який передбачає будівництво полігону твердих побутових відходів тасміттєсортувального заводу в селіЯноші Берегівського району. Для цього під керівництвом ЄОТС ТИСА на Закарпатті буде створено комунальне товариство, яке опікуватиметься діяльністю заводу.

У свою чергу угорський Віце-прем’єр висловив підтримку Україні та пообіцяв сприяти реалізації згаданих головою Закарпатської облради проектів. Шем’єн Жолт також цікавився ситуацією на Сході України та розповів про функціонування української громади в Угорщині.
«Угорщина завжди підтримувала незалежність України і першою визнала її як самостійну державу. Угорщина доклала і значних зусиль для отримання Україною безвізу. Ми й надалі готові підтримувати вашу державу і Закарпаття у тому числі. Переконаний, що ця зустріч допоможе зміцнити наші відносини…», - сказав у ході зустрічі Віце-прем’єр-Міністр Угорщини.

«Я і наша делегація хочемо, щоб співпраця нашої області з Угорщиною надихала керівництво країни на покращення міждержавних зв’язків. І у нас для цього є вагомі аргументи. Адже ряд угорських партнерів, у тому числі й Уряд Угорщини допомагають нам не на словах, а на ділі рухатися до спільноти Європейського Союзу. Зі свого боку, як голова обласної ради обіцяю всіма можливими законними шляхами сприяти нашій дружбі у прикордонних регіонах, яка побудована на традиційних культурних родинних та дружніх зв’язках, - наголосив Володимир Чубірко.

Перейти на сайт