Вперше Закарпаття може мати всю повноту народовладдя – заява КМКС

листопада 24 / 2021

Після довгих роздумів угорська політична партія КМКС зробила заяву: «Незважаючи на те, що нашим депутатам продовжують загрожувати безпідставні кримінальні провадження з боку правоохоронних органів, фракція «КМКС» в інтересах виборців готова взяти участь у роботі широкої коаліції».

В цьому випадку в Закарпатській обласній раді може скластися унікальна ситуація коаліція в складі : «Рідне Закарпаття», «Команда Андрія Балоги», БЮТ, ЄС, ОПЗЖ та КМКС та буде нараховувати 48 депутатів, що буде складати дві третини в опозиції опиняться «Слуги народу» та «За майбутнє».

Закон України про місцеві державні адміністрації говорить:

Стаття 11. Звільнення з посади голови місцевих державних адміністрацій.

6) висловлення недовіри не менше ніж двома третинами голосів від складу відповідної ради з підстав, передбачених Конституцією України та цим Законом;

Фактично у випадку створення такої більшості обласна рада може звільнити будь-якого голову ОДА, якого назначить Президент України. Така ситуація вже була з головою Берегівської РДА, якому висловили недовіру і Володимиру Зеленському прийшлося його звільняти правда вже за його власною заявою, але суті це не міняє.

Несолодко прийдеться і керівникам правоохоронних органів, яких згідно З законом про місцеве самоврядування:

Статті 43 пункт 36 в повноваження ради входить – заслуховування інформації прокурорів та керівників органів Національної поліції про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадської безпеки і порядку та результати діяльності на відповідній території;

Відповідно обласна рада може системно визнавати роботу цих органів незадовільною і центральній владі з цим прийдеться щось робити.

Факт той, що можливо в перше в Україні Закарпаття може мати всю повноту народовладдя, а так звані «префекти» в образі Миколи Тищенко, стануть весільними «генералами» та будуть займатися партійними справами, а не намагатися зробити закарпатців успішними та процвітаючими, а ми зробимо себе такими самі.

Що ж чекаємо завтрашньої сесії облради….

Микола Староста.

П.С. Подейкують, що помічники Тищенко вже “розсаджуть” у крісла ОДА нових претендентів – бажаючим не варто спішити ….
Категорія : Політика


Залишити Коментар