"Рідне Закарпаття" категорично проти об'єднання усіх медзакладів області в один

жовтня 23 / 2021

"Рідне Закарпаття" категорично проти об'єднання усіх медзакладів області в один


Про це повідомляє пресслужба фракції на офіційній сторінці партії «Рідне Закарпаття» в соцмережі фейсбук:

“У зв’язку із ситуацією, яка склалася довкола проєкту рішення «Про реорганізацію комунальних некомерційних підприємств у сфері охорони здоров’я Закарпатської обласної ради» та стурбованості громадськості, фракція «Рідне Закарпаття» виступає КАТЕГОРИЧНО проти брутального рішення – об’єднання 15 лікарень в одну.

Вважаємо, що така реорганізація не відповідає інтересам Закарпаття і не повинна прийматися поспішно. Ревізія медичних установ, які знаходяться на балансі обласної ради, дійсно потрібна.

Її основне завдання – підняти ефективність закладів, модернізувати, забезпечити енергоносіями, надати пристойну заробітну плату працівникам, а пацієнтам – якісне надання медичних послуг.

Однак будь-яка реорганізація не повинна проводитися без детального вивчення і обговорення з колективами самих закладів.

У даному випадку пропоноване об’єднання може призвести до регресу самої галузі, а також втрати довіри до нас європейських партнерів, з якими підписані угоди про співпрацю та реалізуються, або перебувають у процесі перемовин, спільні проєкти.

Звертаємось до усіх депутатів обласної ради із закликом підтримати нашу позицію і не голосувати за прийняття цього проєкту рішення на засіданні сесії 28 жовтня 2021 року.

Депутати фракції «Рідне Закарпаття» у Закарпатській обласній раді”, – йдеться у повідомленні партії.


Категорія : Політика


Залишити Коментар