Запах грошей, зміна керівництва та контроль – генерал Петров хоче «приватизувати» медичні заклади Закарпаття?

жовтня 20 / 2021

«Про реорганізацію комунальних некомерційних підприємств у сфері охорони здоров’я Закарпатської обласної ради – 15 закладів (шляхом приєднання до КНП «Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака» ЗОР): КНП: «Обласний госпіталь ветеранів війни», «Закарпатський обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії», «Закарпатська обласна клінічна стоматологічна поліклініка», «Обласна клінічна інфекційна лікарня», «Закарпатський протипухлинний центр», «Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології», «Обласний медичний клінічний шкірно-венерологічний центр», «Обласний клінічний фтизіопульмонологічний лікувально-діагностичний центр», «Закарпатський обласний медичний центр психічного здоров’я та медицини залежностей», «Обласна дитяча лікарня», «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги м. Берегова», «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги с. Вільшани», «Обласний дитячий туберкульозний санаторій «Човен», «Солотвинська обласна алергологічна лікарня», «Закарпатський обласний дитячий санаторій «Малятко» (Проєкт рішення №1960 ПР/01-16 оприлюднений 12.10.2021) К.: на на постійну комісію з питань охорони здоров’я, праці, зайнятості та соціального захисту населення, учасників АТО/ООС» - такий проект рішення готується на наступну сесію обласної ради.

Щоб зняти з нас якісь звинувачення в упередженості в заголовку стоїть знак запитання!


Коментар голови Закарпатської обласної ради Олексія Петрова щодо реформування закладів охорони здоров’я облради на Facebook:
❌ 15 обласних комунальних медзакладів Закарпаття закриють.
❌ Усіх медичних працівників цих установ звільнять.
❌ Приміщення медзакладів продадуть…
❗ Ці нісенітниці протягом останніх днів облетіли майже всі ЗМІ Закарпаття.
👉 Тому дуже стисло спробую з цього приводу розповісти, що відбувається насправді.
↩ Ще влітку обласна рада запустила процес аудиту ефективності роботи близько 130 наших комунальних установ за участі депутатів та фахівців окремих галузей.
На початок жовтня отримали повну картину у цих КП і почали робити перші кроки для покращення їх роботи.
☝️ Оскільки чимало керівників та іншого адмінперсоналу закладів, які заплановано РЕФОРМУВАТИ, а не закрити, буквально приросли до своїх посад, то, логічно, що таке рішення викликало їх обурення.
👩⚕👩🔬 Що стосується конкретно медицини, то наразі з 5000 працівників медустанов облради більше 2000 не є медиками!
❓ Серед них, не виключено — і близькі родичі та друзі головних лікарів, і «мертві» душі, які насправді можуть перебувати, наприклад, на заробітках.
❗Зарплатня керівників цих закладів іноді у 10 разів вища за платню інших медиків!
👉 Тому і з’явився проект рішення, наголошую — лише проект, який має:
✅ зекономити кошти на преміях керівникам і на оплаті необов’язкового персоналу;
✅ заощаджені кошти спрямувати у ту ж медицину, у той же заклад, де їх акумульовано:
✅ на зекономлені кошти закупити обладнання для збільшення пакетів від НСЗУ, збільшити зарплати працівникам і найголовніше — покращити медпослуги для закарпатців.
🟢 Відомий на всю Україну позитивний приклад Мукачева зі збільшеними у рази зарплатами лікарів, та максимальним спектром безкоштовних медпослуг показує, що ми — на правильному шляху.
Звісно, ніхто й не сподівався, що цей шлях буде легким 😉

А тепер наш коментар:
«Добрими намірами вимощена дорога до пекла» (англ. The road to hell is paved with good intentions) – тут цей крилатий вислів буде дуже доречний. Олексій Петров, посилається на «позитивний» приклад Мукачева, а в реальності - крім скорочення персоналу та кількості ліжок нічого не зроблено! В той же час хочеться пригадати генералу, як скорочували інфекційні відділення та ліквідовували санстанції. Де гарантії, що до нас не прийде якась нова напасть, як короновірус - пов’язана з очима або горлом?

Скорочення, ліквідація та реорганізація – от і вся «реформа», яку хоче зробити Олексій Петров, але за тим слідують нові призначення про що в коментарі не йдеться! Деякі нинішні керівники думають, що їх врятують підписані раніше контракти, але це Україна, шановні…

За неофіційною інформацією «реформаторів», ще цікавлять ласі землі та будівлі медичних закладів, які при реорганізації виявляться не потрібні. Ще цікаво, що заплановано будівництво нової обласної лікарні, а це «запах» бюджетних грошей.

Досить цікавий інтерес до «реформи» проявили в ОПЗЖ «Перший кабальний», навіть про платив рекламу у соціальні мережі «Фейсбук», щоб «роз’яснення» Олексія Петрова, прочитало більше людей – схоже там теж щось чекають.

«Злі язики» стверджують, що до «реформи» також не рівно дихає голова наглядової ради по майну Іван Синетар від Слуг народу.

Все це схоже на зграю «падальщиків», які зачистять те, що не вдалося «попереднікам», а що залишиться для здоров’я простого народу їх не цікавить!



Пропонуємо декілька фото з "реформованої" Мукачівської лікарні:













Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Політика


Залишити Коментар