Відбулося розширене засідання колегії управління містобудування та архітектури ОДА

жовтня 19 / 2021


Розвиток територіальних громад залежить від планування території. На цьому під час розширеного засідання колегії управління містобудування та архітектури ОДА наголосив Іштван Петрушка, заступник голови Закарпатської облдержадміністрації.

Сьогодні керівництво області, головні архітектори райдержадміністрацій та ТГ обговорили стан розробки містобудівної документації в територіальних громадах.

«Зараз дуже актуальним є питання інклюзії, адже воно під особливим контролем Президента України Володимира Зеленського. Верховна Рада ухвалює важливі законопроєкти, а ми у свою чергу допомагаємо впроваджувати зміни на місцях», – підкреслив Іштван Петрушка.

Учасники засідання промоніторили поточний стан розробки містобудівної документації в територіальних громадах. За результатами дослідження встановили, що наявна документація неактуальна та застаріла, це зумовлено реформою децентралізації та утворенням нових ТГ.

Зміни, які відбулися у чинному законодавстві, дають змогу розпочати процес виготовлення нової містобудівної документації. Систематично облдержадміністрація проводить відповідну роз’яснювальну роботу у цьому напрямку.

Під час розширеного засідання учасники прослухали лекцію щодо правового забезпечення та практичного досвіду просторового планування територіальних громад.

«У пріоритеті – забезпечення гідних та належних умов для кожного», – підсумував Іштван Петрушка.
Категорія : Політика


Залишити Коментар