Анатолій Полосков узяв участь у міжнародному симпозіумі в Румунії

вересня 11 / 2021

Очільник краю Анатолій Полосков разом із заступником голови облдержадміністрації Іштваном Петрушкою, керівницею апарату ОДА Русланою Натуркач, начальником управління єврорегіональної співпраці ОДА Олександром Білаком два дні перебували в Сату-Маре на Міжнародному симпозіумі «Румунсько-українські відносини: історія та сучасність».

«Уже багато років маємо якісну співпрацю з Румунією, зокрема сусіди підтримують нас у євроінтеграційних прагненнях.

Ми зацікавлені у реалізації спільних проєктів транскордонного співробітництва, використовуючи потенціал басейнів Дунаю та Чорного моря», – наголосив Анатолій Полосков.

Безпосереднє сусідство Закарпаття з регіонами Марамуреш і Сату-Маре створює можливості для реалізації ініціатив у рамках програм Європейського інструменту сусідства Румунія-Україна та Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна, а також у межах Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

У ході зустрічей домовилися про співпрацю з розбудови прикордонної інфраструктури, спільні транскордонні проєкти, обговорили питання вакцинації та протидії поширенню COVID-19, співробітництва у сфері освіти, культури та туризму. Це все позитивно впливатиме на подальше поглиблення співпраці та євроінтеграції українсько-румунських відносин.

«Приємно, що вдалося поспілкуватися із депутатом Парламенту Румунії, головою Союзу українців Румунії Миколою-Мирославом Петрецьким, префектом повіту Сату-Маре Томашем Ференцом Альтфаттером, міським головою Сату-Маре Габором Керешкені.

Дякуємо Союзу українців Румунії за організацію цього симпозіуму, а також за постійну увагу до збереження українських традицій, культури та мови», – зауважив голова Закарпатської ОДА.
Категорія : Політика


Залишити Коментар