Василь Петьовка підтримує ідею криміналізації контрабанди

травня 19 / 2021
Василь Петьовка підтримує ідею криміналізації контрабанди

Протягом 10 останніх років незаконне переміщення товарів через кордон України не вважалося кримінальним злочином.

"Інтереси окрем груп впливу під виглядом ідеї загальної гуманізації покарань за економічні злочини призвели до декриміналізації цього виду діяльності та, як наслідок, значних втрат для нашої держави.

Щорічний розмір втрат від контрабанди став еквівалетним сумі модернізації тисяч українських шкіл і лікарень та втраті сотень тисяч робочих місць.

Відсутність ефективного покарання популяризувало серед підприємців використання у веденні бізнесу незаконних прийомів на митному кордоні України.

Такі вагомі аргументи час від часу повертали суспільство до ідеї відновлення кримінального покарання за ці злочини.

Наприкінці квітня ці дискусії не тільки активізувалися, а й отримали конкретний формалізований прояв у законотворчій ініціативі президента України.

Законопроєкт Володимира Зеленського повинен в значній мірі сприяти зменшенню контрабанди, а відтак - значному наповненню бюджету України, що у свою чергу екстраполюється на ремонти тисяч кілометрів доріг та модернізації шкіл, садочків і лікарень.

Голосуватиму «за» відповідну ініціативу президента про внесення змін до Кримінального кодексу та закликаю колег підтримати цей вкрай необхідний документ під час розгляду у ВРУ", - повідомляє нардеп на своїй сторінці у мережі Фейсбук.
Категорія : Політика


Залишити Коментар