Різні підходи до висвітлення місцевих подій Оленою Мудра – в чому її зацікавленість?

травня 13 / 2021

На своїй сторінці у Фейсбук (https://www.facebook.com/karpatmudra) активна місцева "слідопитка" повідомила про звільнення директорки угорськомовної школи Габріели Гомокі:

"У Виноградові затрашнім числом звільнили директорку угорськомовної школи міста Perényi Zsigmond Középiskola Gabriella Homoki оголосив дві догани. Так освітянка поплатилась за те, що три роки була в числі директорів, котрі відстоювали освіту Виноградівщини і свою школу від зазіхань маріонетки нардепа Владислава Поляка - Юрія Свища.

Вкотре історію з узурпацією освіти Виноградівщини розповім згодом.

А зараз хочу публічно звернутись до керівника Управління Служби безпеки України в Закарпатській області Івана Рудницького, щоб підпорядкований йому орган перевірив роботу Центр з обслуговування закладів освіти Виноградівського району Виноградівської міськради (раніше Виноградівської районної ради) та її керівництва.

Йдеться, зокрема, про призначення на керівну посаду особи без відповідної кваліфікації; зловживання службовим становищем; перевищення повноважень і професійний тиск; розкрадання бюджетних коштів через тендерні закупівлі. Іван Львович, хочеться вірити, що слід "виноградівського кумівства" не стане вище закону."

Шановне товариство ,як два роки тому,знову йде намагання зробити освіту предметом інформаційної війни,яка нічого не дає крім перешкоджання нормальній роботі навчальних закладів.

Але на цей раз придається національна окраска(присмак),щоб ще більше привернути увагу до своєї публікації, і робиться акцент на угорськомовний конфлікт.

Замовники та сценаристи одні і ж ті самі.

Розпочинається все це через інформаційний простір людей близьких до колишнього нардепа Виноградова.

Та ж сама місцева "слідопитка" Олена Мудра,яка не спить, а марить тільки ,як дістати своїми публікаціями народного депутата України Владислава Поляка.

Рік тому назад саме вона розпочала інформаційну боротьбу проти завідувача відділення паліативно-хоспісного догляду Виноградівського геріатричного пансіонату Віктора Ісаєва поширюючи публікації різного напрямку відносно лікаря (https://trubyna.org.ua/novyny/likar-zhurnalist-z-vynohradivskoho-khospisu-na-shcho-narikaiut-rodychi-pomerlykh-i-shcho-ne-bachat-pravookhorontsi-video/) і ,ми припускаємо ,що це могло бути на прохання керівника пансіонату,тобто ці публікації могли бути замовними.

Але це наші припущення.

Всі ви пригадуєте,як лікарю Ісаєву було оголошено догану керівником пансіонату тільки за те ,що той допомагав собі вилікуватися з допомогою дихального апарату.

Все це подавалося так,що начебто лікар зробив страшний злочин.

На підставі цих публікації,як і керівник пансіоната дуже спритно використала ,мовляв поступок має величезний резонанс у суспільстві, йому було оголошено догану.

Потім через невеликий проміжок часу була вдало проведена "спецоперація" по дискредитації того ж лікаря Ісаєва ,якого без будь-якого медичного кваліфікованого висновку на підставі акту складеного підлеглими п.Микуляк Н.А. співробітниками звинуватили ,що він знаходиться в нетверезому стані на роботі.

Йому навіть ненадали можливість пройти освідчення на стан сп"яніння в медичному закладі.

І це все супроводжувалося активним інформаційним підкріпленням, особливо відеоматеріалами з боку місцевих псевдожурналістів, яких допустили в період карантинних обмежень без відповідних засобів індивідуального захисту в пансіонат.

І тут,як і в випадку з доганою, на підставі "суспільно-резонансного проступку" п.Ісаєва директор пансіонату звільняє з роботи лікаря.

Тобто за допомогою інформаційного висвітлення Оленою Мудра пана Ісаєва було звільнено з роботи.

Задум ,який був розроблений з метою звільнення лікаря ,спрацював за допомогою цих всіх учасників.

Посада ,яка призначалася для іншої людини, залишилась вільною, тільки тому, що післявиборчий розклад сил у Виноградівській міський раді не був на користь тих людей, які стояли за цією людиною і ця особа , яка мітила на цю посаду, не змогла її зайняти.

Лікар Ісаєв звернувся до суду за захистом порушених прав ,як по скасуванню наказу про оголошення догани ,так і наказу по звільненню його з роботи.

Суди виявилися довготривалими ,йшли вони більше вісьмох місяців,до речі захисником в сторони відповідача (Виноградівський геріатричний пансіонат) був супер - адвокат Валерій Нечаєв.

На сьогодні наказ про оголошення догани лікарю Ісаєву скасований як судом першої інстанці ( Виноградівський районний суд) ,так і Закарпатським апеляційним судом залишено дане рішення без змін.

Так само і наказ про звільнення лікаря Ісаєва з роботи,також скасовано судом першої інстанції та визнано його незаконним.

Отож ми бачимо як використовують спритні місцеві ділки своїх проплачених "слідопитів" для усунення неугодних людей.

Наразі лікар Ісаєв В.П. готує позов до суду проти тих, хто поливав його брудом,писав заяви про притягнення його до різного роду відповідальності і в результаті цього досягли мети поставленої їхніми замовниками.

Але рішення судів расставили все по своїх місцях.

Порада пані Олені Мудрій: Знайдіть в собі хоробрість визнати свої помилки ,а пані Габріелі Гомокі порекомендуйте (за прикладом п.Ісаєва) звернутися до суду ,якщо вона вважає що її звільнили незаконно.

Нехай в суді доводить свою правоту ,а не займається додаванням марної роботи УСБУ в Закарпатській області,адже це не їхня компетенція, і не робіть з вчинених дисциплінарних проступків по роботі Габріели Гомокі конфлікт з порушенням прав національних меншин .

А також правдиво розкажіть читачам за які діяння дійсно накладені дисциплінарні стягнення на пані Гомокі.

Якщо цього не зробите Ви ,то це зроблю я і люди все рівно дізнаються правду,хоча, я вважаю,що перший варіант для Вас найкращий.

І не робіть проблеми з технічної помилки в даті наказу про звільнення п.Гомокі, адже і Ви також їх допускаєте,наприклад замість слова "завтрашнім" надрукував "затрашнім".

Це людський фактор і до того з ж п.Гомокі цей наказ бачила коли підписувала.

Разом з тим,технічна помилка вже виправлена шляхом скасування цього наказу та видачу нового,з яким вона також ознайомилася і підписала."

Не все те що публікується такими "журналістами"можна приймати за чисту монету і цьому довіряти, адже випадок з лікарем Ісаєвим довів, що не все то правда ,що ця пані публікує.

А по даній її конкретній публікації я би радив тим чію честь,гідність і ділову репутацію вона принижує також подати до суду, нехай він надать правову оцінку її діям.

Прес-служба Громадської організації "Народний контроль Закарпаття"
Категорія : Політика


Залишити Коментар