Народні депутати, лідери "Рідного Закарпаття" домоглися фінансування євроколії з Ужгорода до Чопа

квітня 15 / 2021

Про це на своїй сторінці у соцмережах повідомив Роберт Горват:


«Останнім часом закарпатський фейсбук тішить фотографіями відремонтованих доріг, новинами про реконструкції прикордонних пунктів пропуску, відео з відновленими за президентською ініціативою «Велике будівницто» лікарнями, школами, садками і спорткомплексами. Паралельно іде підготовка до будівництва в області нового аеропорту і вже розпочався крутий інфраструктурний проект «Мале карпатське коло», який з’єднає Закарпаття якісними дорогами з Львівщиною і Франківщиною.


Поділюся доброю новиною і я: скоро ми все-таки матимемо євроколію з Ужгорода до Чопа, яка з’єднає область ще й із західними сусідами – Словаччиною та Угорщиною.


Я роками звертався до Уряду з цього питання. В грудні ми з колегами з «Рідного Закарпаття» домоглися, щоб у Державному бюджеті України на 2021 рік Міністерству інфраструктури України передбачили видатки у сумі 5 мільйонів гривень. І от сьогодні Кабмін затвердив порядок використання коштів на цей проект.


Задоволений, що справа рухається, бо це важливе транспортне рішення і для людей, і для бізнесу. За час відновлення колії поборемо Covid, відкриємо кордони і українці зможуть швидко і комфортно дістатися з Ужгорода європейських столиць - Братислави, Будапешта, Відня, Праги… А для бізнесу обласний центр Закарпаття стане привабливим транспортним хабом і логістичним центром на кордоні з ЄС.


Сподіваюся, що проектування та виконання робіт з відновлення залізничної колії європейського зразка (шириною 1435 мм) від станції Чоп до станції Ужгород з доведенням її до перону залізничного вокзалу Ужгород почнеться вже скоро» - йдеться у повідомленні.
Категорія : Політика


Залишити Коментар