Заступник голови закарпатської ОДА Мирослав Білецький проінспектував майбутню дорогу «Мале Карпатське коло» (фото)

квітня 05 / 2021

Нарешті погодні умови дозволили побачити і пройти особисто місцями, де зовсім скоро може з’явитися нова дорога. Вона повинна з’єднати Закарпатську і Львівську області у рамках інвестиційного проєкту «Мале Карпатське коло», і пролягатиме через нашу область аж до кордону з Румунією.
Всього у кабінеті не вирішиш і без особистої присутності на об’єкті просто не обійтись. Разом із членами робочої групи оглянули одну із найскладніших ділянок проєкту, власними ногами обійшли напрямок нової дороги на межі двох областей. Ідеться про села Верхній Студений на закарпатській стороні і Хащованя – на львівській.
Із вибором місця, куди має проходити дорога, є чимало перешкод та нюансів. Це, передусім, і місце розташування, адже повороти та підйоми тут є надто круті та стрімкі, поряд пролягає газотранспортна магістраль. А крім того, частина земель, через яку буде проходити новий автошлях, належать до лісового фонду, і там своя процедура виведення їх під об’єкт інфраструктури.
«Мале Карпатське коло» реалізується завдяки президентській програмі «Велике будівництво» і, я певен проєкт суттєво покращить інвестиційний клімат в регіоні, відкриє красу нашого краю для більшої кількості туристів.

Лише погляньте, як там гарно!





Категорія : Політика


Залишити Коментар