Новини Закарпаття

Словацький прем’єр невдало пожартував про Закарпаття. Україна вимагає офіційних вибачень


Прем’єр-міністр Словаччини некоректно пожартував про домовленості з Росією. Жарт Ігоря Матовича пролунав у ефірі Radio Expres. Журналіст відзначив, що Матович вів переговори з Російською Федерацією протягом декількох тижнів, і запитав його, що глава уряду пообіцяв росіянам за постачання вакцини. "Закарпатську Україну", — відповів словацький прем’єр, викликавши подив у журналіста. Потім Матович дав зрозуміти, що пожартував, і поскаржився, що існує думка, нібито домовленості з росіянами автоматично передбачають зраду Словаччини. "Як ви думаєте, що я їм обіцяв. Я їм нічого не обіцяв, вони нічого від мене не хотіли", — сказав він.



У відповідь на невдалий жарт Матовича у пресслужбі МЗС України зазначачили, що заяви словацького прем’єра неприйнятні, незалежно від мотивів і контексту, і негативно впливають на «дружню і добросусідську атмосферу» відносин двох країн. До МЗС України запросили тимчасового повіреного у справах Словаччини в Україні Матуш Корбу. "Особливо образливими для українського народу звучать такі "жарти" в нинішніх умовах російської агресії і окупації Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також частини українського Донбасу", — сказано в повідомленні.

"МЗС України вимагає офіційних вибачень від Прем’єр-міністра Словаччини Ігора Матовича за некоректні висловлювання", — зазначили у відомстві.
Перейти на сайт