В Україні можуть ліквідувати партію угорців КМКС

грудня 02 / 2020


Міністерство юстиції планує звернутися до суду про скасування реєстрації цієї політсили через порушення вимог українського законодавства. Про це з посиланням на власні джерела повідомив закарпатський журналіст Віталій Глагола.

Посилатися будуть на вимоги ст. 24 закону «Про політичні партії в Україні», де передбачено, що в разі невисування політичною партією своїх кандидатів по виборах президента України і вибори народних депутатів України протягом 10 років орган, який зареєстрував політичну партію, має звернутися до суду з поданням про анулювання реєстраційного свідоцтва , - стверджує Глагола.

Він зазначив, що представники цієї партії брали участь в двох останніх парламентських виборах, однак не в якості кандидатів від КМКС.

У 2014 році Василь Брензович став нардепом від БПП, а інший кмксовец Йосип Борто в 2019 році балотувався до ВР, як самовисуванець. Це дає Мін'юсту право анулювати реєстрацію КМКС, - зазначив журналіст.

Глагола нагадав, що це в лютому цього року міністр юстиції Денис малюська повідомляв, що очолюване ним відомство проаналізувало відповідність вимогам закону «Про політичні партії в Україні» всіх зареєстрованих партій і підготувало пакет з 48 позовних заяв до суду про анулювання реєстрації тих, які порушують вимоги законодавства.

Зараз ця справа виходить на фінішну пряму.

Нагадаємо, нещодавній обшук, проведений українськими правоохоронцями у голови КМКС Василя Брензовича, призвів до загострення кризи в стосунках між Україною і Угорщиною.
Категорія : Політика


Залишити Коментар