Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров зустрівся з новообраними головами ОТГ Тячявського району (фото)

листопада 12 / 2020
Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров зустрівся з новообраними головами ОТГ Тячявського району (фото)
Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, в рамках робочої поїздки на Тячівщину, провів зустріч з новообраними головами ОТГ району.
Серед учасників зустрічі - народний депутат України Михайло Лаба, голова Тячівської РДА Тімур Аверін та перший заступник Олександр Шеверя.
Насамперед очільник ОДА привітав голів громад з перемогою на виборах і наголосив на великій відповідальності та обов'язках, можливих викликах, які з'являються під час формування спроможних громад.
Зокрема, що стосується управління, бюджетів, ресурсів, активів та інших зобов'язань. Наголосив, що державою й надалі будуть виконуватися заплановані програми в напрямку розвитку інфраструктури доріг, нової української школи, сільської медицини, а також проектів ДФРР тощо.
- Цьогоріч область отримала 370 млн. грн. на місцеві дороги, ремонти будуть продовжуватися, оскільки якісні дороги - це основа основ розвитку ОТГ, - наголосив очільник області.
Що стосується обласних регіональних програм, які були згорнуті через Ковід-19, то є сподівання, що вони фінансуватимуться з наступного року.
Велика можливість для участі в транскордонній діяльності, в області діє Агентство регіонального розвитку, яке вже на сьогодні співпрацює з 5- ма міжнародними фондами.
Також вирішується питання передачі земель у громади, що є цінним ресурсом для залучення інвестицій і подальшого розвитку територій.
До присутніх також звернувся народний депутат Михайло Лаба, який теж закликав голів ОТГ до активної участі в різного роду проектах. -Громади виходять на прямі міжбюджетні відносини з державою і тому важливим є налагодження ефективної роботи в цьому напрямку, наголосив він.
Сприяння і допомога, як з боку народних депутатів, так і від ОДА, буде надаватися й надалі.
Як і зустрічі в такому форматі проводитимуться частіше.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації



Категорія : Політика


Залишити Коментар