Вибори близько. Покарання за фальсифікацію і підкуп (вдео)

жовтня 22 / 2020
Вибори близько. Покарання за фальсифікацію і підкуп (вдео)
Вже цієї неділі, 25 жовтня, в Україні пройдуть вибори. На жаль, процес волевиявлення у нас нерідко супроводжується фальсифікаціями та підкупом виборців. До місцевих виборів в Україні залишились лічені дні.

І з боку різних політичних сил дедалі частіше лунають обопільні звинувачення в організації мереж і схем підкупу виборців. Підкупом виборців є все, крім сувенірів із партійною символікою та агітаційної літератури. Роздача грошей, цінних подарунків, продуктових наборів, окулярів тощо виборцям і агітаторам заборонена.

Тим не менше станом на кінець вересня в Україні було відкрито понад три десятки кримінальних проваджень за фактами порушення виборчого процесу. Зазначимо, максимальне покарання за підкуп виборців — ув’язнення до 7 років. Причому засудити можуть не тільки тих, хто підкупав виборців, але й громадян, які продали свої голоси(ст. 160 Кримінального кодексу України).

Більшість нами опитаних краян на вибори все ж підуть, хоча не всі визначилися з кандидатами. Щодо фальсифікацій та підкупів – про ці порушення чули, але особисто не зіштовхувалися. Здебільшого не розуміють людей,які готові за умовних кілька сот гривень продати свій голос недобросовісному кандидату,який і не згадає про вас найближчі 5 років.

Згідно з прогнозами експертів – цьогорічна кампанія буде набагато бруднішою в порівнянні з минулою. А тому варто знати як діяти, якщо ви стали очевидцем правопорушення.: Є така ймовірність, що в день виборів, можливо через недостатню кількість працівників, не зможе вчасно відреагувати на звернення. В цьому випадку фіксуйте все на камери ваших гаджетів. І насамкінець, в ОПОРІ відзначають, що цьогорічний виборчий процес на місцевих виборах буде досить заплутаним – як для членів комісії, так і для виборців. Тому багато порушень можуть бути не сприйняті як такі.
Категорія : Політика


Залишити Коментар