У Виноградові самовисуванець екс-регіонал Бушко продовжує агітацію від "Слуги народу"

вересня 25 / 2020

В м. Виноградів, на відповідних рекламних площинах зображений Іван Бушко, який подав заяву про реєстрацію його кандидатом до Виноградівської міської територіальної виборчої комісії як кандидат-самовисуванець на посаду міського голови м. Виноградів, Берегівського району Закарпатської області.



Однак як видно із зображень політичної реклами, даний кандидат позиціонує себе як представник Політичної Партії «Слуга народу», яка (судячи із поданої заяви Бушко І.) не висувала даного кандидата на конференції даної політичної сили.

Наразі борд кандидата із використанням символіки «Слуги народу» продовжує висіти.

Крім того в м.Виноградів розміщено агітаційні конструкції Політичної Партії «Слуга народу», на яких також зображений кандидат-самовисуванець Бушко Іван.



Стаття 51. Форми і засоби передвиборної агітації:


Передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата, партію (організацію партії) – суб’єктів виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України.

До них у відповідності до п. 4 ч.1 ст. 51 належать:

4) оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації політичної реклами, виступів, інтерв’ю, нарисів, відеофільмів, аудіо- та відеокліпів, інших публікацій та повідомлень;

Крім цього відповідно ч. 5 цієї ж статті:

Прихована передвиборна агітація, а також розміщення або поширення матеріалів передвиборної агітації, не позначеної відповідно до вимог цього Кодексу, забороняються.

Таким чином в діях І.Бушко та вищезгаданої політичної сили вбачаються ознаки незаконної агітації, завідоме введення в оману пересічного виборця, що порушує його право на вільний вибір.

Нагадаємо, незважаючи на те, що екс-регіонал Іван Бушко взяв участь у презентації Виноградівської команди “Слуги народу”, згадувана політична сила відмовилася висувати його на вибори.



Сам Бушко відомий тим, що у розпал Євромайдану підтримував президента-втікача і голосував у Верховній раді «з руки» за «диктаторські закони 16 січня».

Повідомляє - Закарпатський інсайдер.
Категорія : Політика


Залишити Коментар