Відбулася чергова сесія Рахівськоі районної ради

вересня 09 / 2020
Відбулася чергова сесія Рахівськоі районної ради

Вчора, 8 вересня, у залі засідань Рахівської районної ради, під головуванням голови Рахівської районної ради Василя Дан відбулася чергова двадцять п’ята сесія районної ради VII скликання.

На сесії були присутні голова Рахівської райдержадміністрації Віктор Медвідь, начальники відділів, управлінь та служб районної державної адміністрації, селищні, сільські голови, керівники установ району, працівники виконавчого апарату районної ради, представники преси та інші.


Потім районні депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.


Першою виступила директор комунального некомерційного підприємства «Рахівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Рахівської районної ради Закарпатської області Ірина Княгницька, яка поінформувала присутніх про заходи із протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 на території Рахівського району. У свою чергу, голова районної ради Василь Дан зазначив, що у зв’язку із впровадженням в Україні заходів щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, та з ростом захворюваності в Україні, попросив всіх з усією відповідальністю віднестися до цієї проблеми та дотримуватися умов карантину, щоб запобігти та стримати поширення коронавірусної хвороби.

Далі, депутати одноголосно схвалили нові програми та внесли зміни до існуючих, затвердили звіти про фінансово-господарську діяльність та про роботу комунальних закладів та установ району за 2019 рік, а також внесли зміни до районного бюджету.


Крім того, депутати ухвалили нову програму підтримки реалізації проєкту «Рахівщина. Бути серцем Європи». Із даним питанням виступила директор комунального підприємства «Агенції Регіонального розвитку Рахівщини» Ліна Функен, яка ознайомила присутніх з основною метою даного проєкту –покращення туристичної привабливості Рахівського району шляхом промоції його туристично-рекреаційного потенціалу.

«В рамках проєкту, який спільно реалізовуватимуть Рахівська районна рада та КП «Агенція Регіонального розвитку Рахівщини» передбачено створення туристично-інформаційного центру для надання інформації щодо туристичних дестинацій, екскурсійного обслуговування, логістики, розселення, туристичних маршрутів тощо; також буде створено двомовний веб-сайт про туристичні можливості району, виготовлено інші промоційні матеріли, проведено навчальний тренінг для суб’єктів господарювання в галузі туризму», – зазначив очільник району Василь Дан.

Також депутатами було прийнято рішення «Про створення комунальної установи «Рахівський районний центр професійного розвитку педагогічних працівників» Рахівської районної ради Закарпатської області», на посаду в.о. директора центру професійного розвитку педагогічних працівників призначили Капустяк Наталію Тимофіївну.


Підводячи підсумки роботи, голова районної ради Василь Дан подякував всім присутнім за активну роботу, побажав усім здоров’я, берегти себе і близьких.
Категорія : Політика


Залишити Коментар