Олександр Юрик : Передвиборчі технології "слуг народу"на Виноградівщині: міфи та реальність.

вересня 05 / 2020
Олександр Юрик : Передвиборчі технології "слуг народу"на Виноградівщині: міфи та реальність.



Ні для кого не є секретом, що ми в наш час живемо в дуже інформаційному суспільстві, де інформація передається, розповсюджується та обробляється з надзвичайно великою швидкістю та впливає на свідомість людей.
Особливо багато різного роду інформації з"являється перед виборами та під час виборчих перегонів.
І всім зрозуміло для чого це робиться: для формування суспільної думки, для переконування виборців, врешті решт для досягнення поставленої цілі та мети, тобто для перемоги в виборах.
І все б це було добре та нормально, якби така інформація носила позитивний та пов'язаний з людською моральністю та духовністю характер.
Але не завжди так буває: подеколи така інформація носить провокативний, маніпулятивний, сумнівний, на навіть не побоюсь цього слова на мою думку замовний характер.
Нещодавно на таку інформацію натрапив і я в мережі Інтернету на сайті «Закарпаття онлайн» та ФБ, яка стосується нібито позовної заяви депутата Поляка проти громадянина Гепенка.
Отож постараюся послідовно та аргументовано дати своє бачення на цю інформацію.
По перше, викликало в мене подив та здивування, що депутат Поляк вбачає якусь небезпеку та перешкоджання своїй діяльності в Гепенку.
Далі цікавіше: дійсно пан Гепенко є інвалідом, який пересувається в колясці.
Не правда цікавий сюжет, сценарій та картинка для виборця перед виборами: фізично здоровий депутат Поляк проти беззахисного та фізично хворого Гепенка?
Що б хто не казав, а народ в нас має добре серце та душу і тому звичайно, що всередині своєї свідомості буде на стороні слабшого та ображеного сильнішим.
Це досить добре продумано. Тепер скажу про людські якості Поляка, які на мою думку досить тісно пов’язані з цією ситуацією.
Знаю особисто людину з Виноградова, яка є теж інвалідом і пересувається в колясці, якому Поляк допоміг особисто.
Не перед виборами і не через якісь зобов’язання. Просто так. Звати цю людину Віктор Латухін. Прекрасна та чудова людина.
Продовжую свою думку далі. Мене цікавить як законослухняного громадянина, як ці позовні заяви, відібрання пояснення та інші документи потрапили у вільний доступ в ФБ?
Чи це не має бути таємниця досудового розслідування? Це якщо вони є в реальності, у чому я сильно сумніваюся. Далі йде теж цікава, я б сказав, маніпулятивна інформація пов'язана з діяльністю депутата Поляка за рік його роботи в ВР.
Згідно цієї інформації Поляк був присутній на засіданнях ВР практично 100%, якщо бути точнішим, то 95%. На мою думку це позитивний результат.
Далі йде мова про виступи з місця, співавторство законопроектів та внесення правок. І тут результат на мою думку є позитивним. З даної інформації ми бачимо: людина працює.
Але тут постає природне та логічне запитання: а в попередніх депутатів від 73 виборчого округу яка була результативність та працездатність за всі їхні п'ять років роботи?
Тим більше, якщо врахувати, що один з цих депутатів входив до провладної коаліції, тобто мав без сумніву досить великі можливості. Переконаний, що не всі виборці 73 виборчого округу навіть пам’ятають їхні прізвища.
А потрібно б було пам»ятати, щоб знати потім за кого голосувати.
Далі йде мова за порушення закону про особисте голосування та про першу кримінальну справу порушену по цьому випадку.
Мені хочеться відмітити: шановні, а Ви знаєте, що навіть в той день декілька депутатів голосували за інших?
А скільки до та після цього? Чи не подвійні це стандарти?
А тепер взагалі на днях в ВР відбулася така дія ,яка в голові не вкладається: депутат від фракції «Слуги народу» проголосував карткою за депутата від фракції ОПЖЗ Королевську.
Нікого не цікавить як таке могло статися і що це був за законопроект?
Голова ВР Разумков перед камерами на цілий світ визнав цей факт. Далі йде інформація про компенсацію від держави за житло передбачену законодавством.
І інформація так висвітлена ніби то Поляк є самим багатшим з депутатів і при цьому бере цю компенсацію.
А Ви шановні знаєте куди частина, можливо навіть цих коштів йде неофіційно від Поляка?
Скажу, бо знаю певну інформацію. Він не створював благодійних фондів на відміну від інших, які створюють їх, переконаний, для реклами.
Він просто допомагав хворим та потребуючим допомоги людям, без будь якого зобов'язання перед ним. Знаю особисто деяких таких людей.
І думка у них дуже позитивна.
Наступна інформація в даному матеріалі взагалі цікава: виявляється, що не Президент та провладна моно більшість відповідають за стан справ в державі, реформу судової системи, кадрову політику, соціально-економічну політику, а депутат Поляк ,який навіть не входить до провладної коаліції.
Правда цікаво, а практично все населення України думає навпаки. А також цікаво сказано про депутатську недоторканність: виявляється Президент підтримав і його політична сила проголосували за фейковий законопроект про депутатську недоторканність.
Це практично закид у бік Президента та його політичної сили.
Ну і на завершення хочеться сказати, що пан Гепенко хвилюється що його діяльність може зачепити його та його сім»ю. Точно таке ми вже всі чули в мережі ФБ перед парламентськими виборами у 2019 році від іншої людини.
Пройшло більше року: слава Богу ця людина та її сім»я живі та здорові. Так само переконаний буде тепер з паном Гепенком та його сімє»ю.
Роблю висновок: це просто напросто передвиборчі маніпуляції та технології.
Час минає, а вони на жаль не змінюються: змінюються лише люди, які виконують навіть не другорядні ролі, а просто приймають участь у певних епізодах.
Хочеться закінчити висловом з Біблії де є такі слова: хто має очі той хай побачить, хто має вуха хай почує. А від себе можу добавити: хто має розум, той хай роздумовує та аналізує. А я переконаний: є над чим подумати.

Прес-служба Громадської організації "Народний контроль Закарпаття"
Категорія : Політика


Залишити Коментар