“Повинні зникнути районні та обласні адміністрації”: Депутати готують кардинальні зміни

червня 16 / 2020
“Повинні зникнути районні та обласні адміністрації”: Депутати готують кардинальні зміни
В Україні повинні зникнути районні та обласні держадміністрації, а на зміну їм треба ввести інститут префектів. Монобільшість у Верховній Раді готує такі зміни до Конституції, а проголосувати за реформу планується через рік-півтора.

Про це розповів в інтерв’ю «ФАКТАМ» лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко. Депутат вважає адміністрації «радянським атавізмом». Замість політиків на чолі областей і районів пропонується поставити юристів з досвідом держслужби. «У чому відмінність від губернаторів?

Це не політична посада, а держслужба, куди потрапляють за конкурсом. Префектами повинні бути люди з юридичною освітою і досвідом роботи в державних структурах, які розуміють, як функціонує весь державний механізм », – розповів Корнієнко.

Дискусія, скільки всього префектів необхідно Україні, поки не закінчена. Передбачається, що буде регулярна ротація. «Наприклад, в цілому по країні потрібно 129 префектів (за кількістю укрупнених районів), або 25 (за кількістю областей), але цифри ще дискутуються. Формується кадровий резерв на 300 префектів», – пояснив Корнієнко.

Функцій префекта пропонується залишити дві, але великі. Він повинен координувати вертикаль влади, а також стежити за законністю дій місцевих рад, реагувати на порушення.
Категорія : Політика


Залишити Коментар