Кому на Виноградівщині жити добре або скільки заробляють чиновники району/ ТОП-10

травня 30 / 2020
Кому на Виноградівщині жити добре або скільки заробляють чиновники району/ ТОП-10

Доходи українських чиновників – завжди топ-тема в інформаційному просторі, адже їхні захмарні статки постійно обурюють простих українців. Тому недивно, що щороку інформація про розмір заробітку представників державних структур та територіальних громад спалахує скандалами та є під пильною увагою громадськості. Запровадження електронного декларування доходів дозволило хоч якось заглянути за завісу їхнього матеріального забезпечення. І завдяки деклараціям можна дізнатися не лише про рівень їхнього доходу, зокрема заробітної плати, але й наявність рухомого та нерухомого
майна, готівки на рухах та банківських рахунках тощо.
Однак, про повний майновий стан говорити не будемо, а зупинимося на зарплатні чиновників та інших осіб, які перебувають у владі району. Тоді кожен для себе може зробити висновок про ефективність їхньої роботи на займаній посаді та доцільність витрат на їхнє утримання з державного чи місцевого бюджетів.
Дійсно, високі зарплати зазвичай пояснюють необхідністю боротьби з корупцією, а також тим, що є чітко встановлені оклади, різного роду обов’язкові виплати. Проте зрозуміло одне, якщо зарплатня державних службовців та інших посадових осіб в десятки разів перевищує середній дохід громадян ? це обурює. До речі, у 2019 році, середньомісячна заробітна плата українців згідно зі статистичними даними становила 10 497 грн, у Закарпатській області – 9202 грн.
Проаналізувавши декларації за 2019 рік, опубліковані в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, був складений відповідний рейтинг ? ТОП-10 чиновників району відповідно до їхнього офіційного заробітку.
ТОП -10


Кому на Виноградівщині жити добре або скільки заробляють чиновники району/ ТОП-10


Сума, вказана в таблиці  — річна зарплата посадовців, яка відображена у деклараціях з урахуванням податків та різного роду внесків, тож фактично на руки вони отримують менше на 20 % від загальної суми.
Категорія : Політика


Залишити Коментар